ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προτιμά Μέσι από Μαραντόνα για Νο 1 όλων των εποχών

Former Manchester United manager Alex Ferguson, center, applauds as he takes his seat on the stands before the English Premier League soccer match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers at Old Trafford stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 22, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Former Manchester United manager Alex Ferguson, center, applauds as he takes his seat on the stands before the English Premier League soccer match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers at Old Trafford stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 22, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Το δίλημμα "Μέσι ή Μαραντόνα" αναφορικά με τον τίτλο του κορυφαίου Αργεντινού ποδοσφαιριστή είναι από τα πλέον δημοφιλή στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να μη διστάζει να πάρει το μέρος του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά debate και η αλήθεια είναι πως και οι δύο πλευρές έχουν δυνατά επιχειρήματα, όταν κάποιος προσπαθεί να καταλήξει στο ποιος εκ των Μέσι ή Μαραντόνα είναι ο κορυφαίος Αργεντινός στον "βασιλιά των σπορ".

Η άτυπη αυτή κόντρα έφτασε μάλιστα μέχρι την... Αγγλία, με κάποιες από τις σημαντικότερες μορφές της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς να μπαίνουν σε διαμάχη για το που θα δώσουν το βραβείο του κορυφαίου.

Συγκεκριμένα ο Χιου Μακιλβάνεϊ, διάσημος αθλητικογράφος που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες και ο θρύλος της Λίβερπουλ και τηλεσχολιαστής του Sky Sports, Γκρέιαμ Σούνες, με τον Τζόναθαν Νόρθκροφτ να βγάζει στη δημοσιότητα έναν πρόσφατο διάλογό τους στον οποίο πήρε μέρος και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

"Ένας έντονος διάλογος έλαβε χώρα μεταξύ τους για το ποιος εκ των Μέσι η Μαραντόνα ήταν ο κορυφαίος. Τελικά ο Σούνες είπε το εξής:

"Έχω παίξει απέναντι στον Μαραντόνα και σου λέω: Μέσι. Με τον Χιου να απαντάει: "Δεν με νοιάζει με ποιον έχεις παίξει αντίπαλος. Ο Ντιέγκο είναι ο κορυφαίος", ανέφερε στους "Times", για να προσθέσει πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρενέβη και πήγε ενάντια στον Μακιλβάνεϊ, που είχε συνεισφορά στην αυτοβιογραφία του το 1999.

"Σε αυτη τη διαμάχη θα πήγαινα με το μέρος του Σούνες, η καριέρα του Μαραντόνα στην κορυφή ήταν μόνο για μερικά χρονια", είπε μεταξύ άλλων ο θρυλικός πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ