ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαλάχ κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2017

Ο Σαλάχ κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2017

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ αναδείχθηκε κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2017. Ποιοι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση.

Η επιβράβευση της τρομερής χρονιάς που έκανε ο Μοχάμεντ Σαλάχ τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ αναδείχθηκε κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2017, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τον συμπαίκτη του Σαντιό Μανέ και τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ.

Ο Σαλάχ εξαργύρωσε τις εξαιρετικές του επιδόσεις με τα χρώματα των Λίβερπουλ και Ρόμα, σκοράροντας συνολικά 34 φορές μέσα στο ημερολογιακό έτος.

Παράλληλα, ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της πρόκρισης της εθνικής Αιγύπτου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ο 25χρονος πέτυχε το ''χρυσό'' τέρμα στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης των προκριματικών με αντίπαλο το Κονγκό, το οποίο έστειλε την πατρίδα του στα τελικά ύστερα από 27 χρόνια.

Παρέλαβε το βραβείο του σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (04/01) στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που ποδοσφαιριστής της Premier League κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς πέρσι νικητής είχε αναδειχθεί ο Αλγερινός Ριγιάντ Μαχρέζ της Λέστερ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ