ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ριβάλντο θυμάται το ιστορικό ψαλιδάκι απέναντι στην Βαλένθια

F.C. Barcelona's Brazilian forward Rivaldo, center, celebrates with teamates Pepi Guardiola, left, and Sergi after scoring a goal against Real Madrid in a Spanish league soccer match in Real's Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, March 3 2001. The match ended 2-2. (AP Photo/Zaheeruddin Abdullah)
Ριβάλντο AP PHOTO/ZAHEERUDDIN ABDULLAH

Ο Ριβάλντο θυμάται το πανέμορφο γκολ με ψαλιδάκι που είχε πετύχει επί της Βαλένθια, το χαρακτηρίζει ως το καλύτερο γκολ της καριέρας του και μας εξηγεί τον τρόπο που το πέτυχε.

Η ποιότητα του Ριβάλντο είναι αδιαμφισβήτητη. Το ταλέντο του σπάνιο, κάτι που διαπιστώσαμε και από το πέρασμά του από την Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Όλα όσα έκανε τα προηγούμενα χρόνια στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου έχουν μείνει χαραγμένα στην μνήμη μας, όπως εκείνο το εκπληκτικό χατ - τρικ που είχε πετύχει απέναντι στην Βαλένθια το 2001, με highlight το ψαλιδάκι στην ανατροπή της Μπαρτσελόνα επί των "νυχτερίδων".

Η " Independent" κάνει ένα αφιέρωμα στους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων 20 χρόνων και στην 37η θέση συναντάμε τον 47χρονο πλέον Ριβάλντο, που εξηγεί με ποιόν τρόπο κατάφερε να κάνει το χατ - τρικ 18 χρόνια πριν, που έστειλε την Μπαρτσελόνα στο Champions League. Ο Βραζιλιάνος στέκεται περισσότερο στην φάση που σκόραρε το ψαλιδάκι και εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια το πώς επετεύχθη.

"Την στιγμή που ο Ντε Μπουρ σήκωσε την μπάλα, γνώριζα πως ήμουν σε καλή απόσταση από το τέρμα, οπότε μόλις ακούμπησα την μπάλα ήξερα πως θα είναι πολύ δύσκολο για να εξουδετερωθεί. Μόλις άγγιξα την μπάλα το ήξερα πως θα πάει στον στόχο. Δεν ήξερα εάν θα καταλήξει σε γκολ όμως πίστευα πως θα είναι πολύ δύσκολο για τον Κανιθάρες.

Δεν ήταν εύκολο καθώς βρισκόμουν εκτός περιοχής όμως ευχαριστώ τον Θεό που το πέτυχα και ήταν μία τέλεια ενέργεια.

Έχουν περάσει 18 ολόκληρα χρόνια από τότε. Όμως είναι σαν χθες, όλοι μιλούν για αυτό και πολλοί με ρωτούν ακόμη.

Είναι μία μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Χρειαζόμασταν αυτήν την νίκη απέναντι στην Βαλένθια έτσι ώστε να προκριθούμε στο Champions League και αυτό το χατ - τρικ είναι ακόμη πιο σημαντικό για μένα που το πέτυχα σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Είχα και άλλα σπουδαία παιχνίδια, είχα σκοράρει και άλλα σημαντικά γκολ, όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό.

Έχω πετύχει και άλλα γκολ με ψαλιδάκι στην καριέρα μου, όπως με την Βαγιαδολίδ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως αυτό ήταν το κάτι άλλο.

Ήταν πραγματικά τέλειο".

Δείτε το γκολ του Ριβάλντο:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ