ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζεται με ρατσισμό

Ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζεται με ρατσισμό
© REUTERS

Οι υπεύθυνοι του γηπέδου της Ντινάμο Κιέβου σκέφτονται να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα ρατσισμού με φυλετικό διαχωρισμό στην κερκίδα. Ένα νέο Απαρτχάιντ, το οποίο θεωρούν ως... καλή ιδέα. Διαβάστε αναλυτικά.

Αν αυτή η... φαεινή ιδέα επικρατήσει και γίνει πράξη, θα αποτελέσει μεγάλη νίκη όσων οραματίζονται ένα κόσμο με φυλετικό διαχωρισμό, όπου δεν μπορούν να συνυπάρξουν άνθρωποι απλά και μόνο γιατί έχουν διαφορετικό χρώμα στο δέρμα τους. Ο απόλυτος ξεπεσμός.

Οι υπεύθυνοι του γηπέδου της Ντινάμο Κιέβου, θέλοντας να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα ρατσισμού στο γήπεδό τους, όπως αυτά εμφανίστηκαν στο παιχνίδι με την Τσέλσι για το Champions League, όπου υπήρξαν προπηλακισμοί σε μαύρους οπαδούς της... ομάδας, σκέφτονται να προβούν σε μια κίνηση που ξυπνάει μνήμες... Απαρτχάιντ.

Ο όρος που προέρχεται από τη γλώσσα Αφρικάανς και τα ολλανδικά και σημαίνει διάκριση, ήταν μια πολιτική των Λευκών που καθόριζε και επέβαλλε τη διάκριση των ανθρώπινων ομάδων μέσα σε ένα κράτος, βάσει φυλετικών κριτηρίων σε καθορισμένες γεωγραφικές περιοχές. Ως επίσημη κρατική πολιτική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Νότιο Αφρική από το Εθνικό Κόμμα το 1948 και καταργήθηκε στις 30 Ιουνίου 1991 από τον Νέλσον Μαντέλα. Πλέον, χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει κάθε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζεται με ρατσισμό
© REUTERS

Για να πάμε στο προκείμενο, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια εξέδρα μόνο για τους μαύρους φιλάθλους της Ντίναμο, θα πάρει την ονομασία "Μαύρος Τομέας" και έτσι πιστεύουν ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Το ότι είναι ο ορισμός του στρουθοκαμηλισμού και ότι απλά φοβούνται να έρθουν αντιμέτωποι με το "τέρας" του φασισμού και του ρατσισμού που ευδοκιμεί στην Ουκρανία, ούτε καν το σκέφτονται στην Ντίναμο.

Η ιδέα δόθηκε από έναν δημοσιογράφο στον υπεύθυνο του γηπέδου, Βολόντιμιρ Σπιλτσένκο, ο οποίος ανέφερε πως "προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα και ίσως το να φτιάξουμε μια ειδική κερκίδα θα βοηθήσει να μην υπάρχουν φαινόμενα ρατσισμού". Προφανώς θα πρόκειται για μια φρικιαστική απόφαση, η οποία δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να γίνει αποδεκτή.

Δείτε τι έγινε στο Ντινάμο Κιέβου - Τσέλσι:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ