ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ραούλ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Real Madrid's Raul Gonzalez kisses his ring after scoring against AC Milan in their Champions League Group C soccer match played Wednesday, March 12, 2003 in Madrid, Spain. (AP Photo/Santiago Lyon)
Real Madrid's Raul Gonzalez kisses his ring after scoring against AC Milan in their Champions League Group C soccer match played Wednesday, March 12, 2003 in Madrid, Spain. (AP Photo/Santiago Lyon) AP

Ο Ραούλ Γκονθάλεθ ανακοίνωσε επίσημα πως θα τερματίσει την λαμπρή ποδοσφαιρική του καριέρα το Νοέμβρη, όταν και ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα NASL που μετέχει η New York Cosmos (video)

Ο Ραούλ πήρε την μεγάλη απόφαση και θα τερματίσει την λαμπρή ποδοσφαιρική του καριέρα το Νοέμβριο, όταν και θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα NASL, στο οποίο παίρνει μέρος η New York Cosmos.

"Όταν υπέγραψα στη New York Cosmos τον περασμένο Δεκέμβρη είχα τονίσει πως θα εκτιμούσα την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι στο τέλος της σεζόν και θα αποφάσιζα αν θα συνεχίσω ή όχι. Η απόφασή μου είναι να αποσυρθώ από την ενεργό δράση στο τέλος αυτής της περιόδου", τόνισε ο Ραούλ Γκονθάλεθ στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

"Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στα να ολοκληρώσουμε την χρονιά δυνατά, να βοηθήσω τη New York Cosmos να κατακτήσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα NASL. Τους επόμενους μήνες θα αποφασίσω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μου".

"Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της ζωής μου για πολύ μεγάλο διάστημα, έτσι η απόφαση να σταματήσω δεν ήταν εύκολη, αλλά έκρινα πως είναι η κατάλληλη στιγμή".

"Είμαι ευγνώμων σε όλους αυτούς που με στήριξαν στην καριέρα μου και ανυπομονώ για να αγωνιστώ στα τελευταία παιχνίδια με τη New York Cosmos τις επόμενες εβδομάδες".

Άλλο MLS, άλλο NASL

Να ξεκαθαρίσουμε πως η New York Cosmos δεν παίζει στην μεγάλη κατηγορία, δεν παίζει στο MLS δηλαδή. Αγωνίζεται στο North American Soccer League, μια ξεχωριστή λίγκα, με χαμηλότερο μπάτζετ φυσικά, που δεν αποτελεί Β' κατηγορία, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ανόδου στο MLS.

Θυμίζουμε βέβαια πως η New York Cosmos είναι η ομάδα που έχουν αγωνιστεί παίκτες όπως οι Πελέ και Μπέκενμπαουερ, σταμάτησε να υπάρχει το 1985 και επανιδρύθηκε το 2010, ενώ εν όψει των play-offs είναι το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο στο NASL.

at James M. Shuart Stadium on August 5, 2015 in Hempstead, New York.
at James M. Shuart Stadium on August 5, 2015 in Hempstead, New York. NEW YORK COSMOS/GETTY IMAGES

Ο Ραούλ πριν τις ΗΠΑ

Ο Ραούλ Γκονθάλεθ είναι 38 ετών και 4 μηνών. Είναι γνωστός ως η... σημαία της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ξεκίνησε στις ακαδημίες του Σαν Κριστόμπαλ (1987-1990), συνέχισε στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης (1990-1992) και τα επόμενα δύο χρόνια ήταν σε αυτές των "μερένγκες".

Από το 1994 που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, μέχρι το 2010 που παρέμεινε στην Ρεάλ, κέρδισε 3 φορές το Champions League, δύο φορές το διηπειρωτικό, μία φορά το ευρωπαϊκό σούπερ καπ, έξι φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας και 4 φορές το ισπανικό κύπελλο.

Με 323 γκολ είναι ακόμη ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ, μόνο που εδώ και λίγες μέρες είναι μαζί του στην κορυφή ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έτσι σύντομα θα τον περάσει. Είναι πάντως πρώτος σε συμμετοχές με 741, ενώ έχει και το ρεκόρ στο πρωτάθλημα με 550 αγώνες.

Δεν έχει πάρει κόκκινη κάρτα ποτέ στην καριέρα του, ενώ είναι τρίτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 71 γκολ, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι να τον προσπερνούν πέρσι (έχουν πλέον 82 και 77, αντίστοιχα).

Μετά την Ρεάλ έπαιξε δύο χρόνια στην Σάλκε, ακολούθησαν άλλα δύο στην Αλ Σαντ του Κατάρ και από πέρσι είναι στις ΗΠΑ με τη New York Cosmos.

Ο Ραούλ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του
huGO-BildID: 24159435
Nordrhein-Westfalen/ Fussball, 1. Bundesliga, Saison 2011/2012, 13. Spieltag, FC Schalke 04 - 1. FC Nuernberg, Samstag (19.11.11), Veltins-Arena, Gelsenkirchen: Schalkes Raul  jubelt ueber seinen Treffer zum 2:0. +++ Achtung Bildredaktionen: Die Verwendung der Bilder fuer die gedruckten Ausgaben der Zeitungen und andere Print-Medien ist ohne Einschraenkungen moeglich. Die DFL erlaubt ausserdem die Publikation und Weiterverwertung von maximal sechs Bildern pro Spiel im Internet. Eine Weiterverwertung im IPTV, Mobilfunk und durch sonstige neue Technologien ist erst 2 Stunden nach Spielende der jeweiligen Wettbewerbsspiele der Bundesliga und 2. Bundesliga erlaubt!
Foto: David Hecker/dapd
huGO-BildID: 24159435 Nordrhein-Westfalen/ Fussball, 1. Bundesliga, Saison 2011/2012, 13. Spieltag, FC Schalke 04 - 1. FC Nuernberg, Samstag (19.11.11), Veltins-Arena, Gelsenkirchen: Schalkes Raul jubelt ueber seinen Treffer zum 2:0. +++ Achtung Bildredaktionen: Die Verwendung der Bilder fuer die gedruckten Ausgaben der Zeitungen und andere Print-Medien ist ohne Einschraenkungen moeglich. Die DFL erlaubt ausserdem die Publikation und Weiterverwertung von maximal sechs Bildern pro Spiel im Internet. Eine Weiterverwertung im IPTV, Mobilfunk und durch sonstige neue Technologien ist erst 2 Stunden nach Spielende der jeweiligen Wettbewerbsspiele der Bundesliga und 2. Bundesliga erlaubt! Foto: David Hecker/dapd DAPD
Ο Ραούλ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του
Ο Ραούλ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ