Ο προπονητής της Κόστα Ρίκα παραιτήθηκε επειδή βαρέθηκε

O προπονητής της Κόστα Ρίκα, Γκουστάβο Ματόσας υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, υποστηρίζοντας πως είναι βαρετό να προπονείς μία εθνική ομάδα.

Την απόφαση να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Κόστα Ρίκα πήρε ο Γκουστάβο Ματόσας, παρά το γεγονός πως δεν έχει συμπληρώσει ούτε χρόνο στον πάγκο της ομάδας. Ο 52χρονος προπονητής υπέβαλε την παραίτησή του στην Ομοσπονδία της χώρας, δικαιολογώντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια την επιλογή του.

"Συνειδητοποίησα πως το να προπονείς μία εθνική ομάδα είναι αντιπαραγωγικό ακόμα κι αν σκοτώνω την ώρα μου παρακολουθώντας video. Δεν είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω. Είναι σκληρό να μην έχεις κάθε ημέρα ποδοσφαιριστές για να τους κάνεις προπόνηση. Έχω τους παίκτες μόνο μία εβδομάδα κάθε δύο μήνες κι αυτό με σκοτώνει. Δεν ήξερα πως θα είναι τόσο δύσκολο. Νόμιζα πως θα μπορούσα με κάποιον τρόπο να το διαχειριστώ.

Δεν ήξερα πως το να είσαι προπονητής σε μία εθνική ομάδα είναι τόσο βαρετό. Δεν το μετανιώνω και δεν έχω τύψεις επειδή έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Δεν θα καθοδηγήσω εθνική ομάδα ξανά. Δεν μπορώ να έχω τους παίκτες κάθε δύο ομάδες. Δεν είναι για εμένα κάτι τέτοιο", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πλέον, η Ομοσπονδία της Κόστα Ρίκα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του CONCACAF Nations League, το οποίο θα δώσει σε μία χώρα την απευθείας πρόκριση στο Gold Cup του 2021. Δηλαδή, όπως συνέβη στην Ευρώπη με την Πορτογαλία και το Euro 2020.

Photo Credits: AP Photo/Moises Castillo

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS