ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Πομπόρσκι έπαθε λοίμωξη από τσιμπούρι στα μούσια!

Manchester United's Karel Poborsky, right, in action against Barcelona's Edgar Davids during the legends soccer match between Manchester United and Barcelona at Old Trafford, Manchester, England, Saturday, Sept. 2, 2017. (Dave Howarth/PA via AP)
Manchester United's Karel Poborsky, right, in action against Barcelona's Edgar Davids during the legends soccer match between Manchester United and Barcelona at Old Trafford, Manchester, England, Saturday, Sept. 2, 2017. (Dave Howarth/PA via AP) DAVE HOWARTH/PA VIA AP

Ο Κάρελ Πομπόρσκι αναγκάστηκε να αποχωριστεί την γενειάδα του, όταν δέχτηκε τσίμπημα από μολυσμένο τσιμπούρι και νοσηλεύτηκε με λοίμωξη.

Ο βετεράνος μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε κάμποσες φορές στο "Old Trafford" για φιλανθρωπικούς αγώνες, με το πυκνό μούσι του να σχολιάζεται θετικά.

Αναγκάστηκε όμως να το αποχωριστεί εξαιτίας της νόσου Lyme, η οποία προήλθε από ένα τσιμπούρι που είχε βρει καταφύγιο στα γένια του Τσέχου! Το παράσιτο τσίμπησε τον Πομπόρσκι, που νοσηλεύτηκε για μέρες με λοίμωξη.

Γεγονός που του προξένησε παράλυση στο αριστερό μάγουλο και έκανε αναγκαία τα δυνατά αντιβιοτικά για τον βετεράνο άσο. Ο Πομπόρσκι ενημέρωσε τους fan του μέσω facebook ότι όλα βαίνουν καλώς και ανέβασε φωτογραφία ξυρισμένος.

Η συγκεκριμένη νόσος είναι πλήξει και τον άλλοτε αρχηγό της εθνικής Αγγλίας Ματ Ντόουσον, που χρειάστηκε επέμβαση στην καρδιά (!), ενώ οι σταρ του Χόλιγουντ Μπεν Στίλερ και Ρίτσαρντ Γκιρ έχουν βιώσει ανάλογη περιπέτεια.

Η πιο συνήθης προειδοποίηση της νόσου, είναι η έντονη ερεθισμένη περιοχή γύρω από το αρχικό τσίμπημα. Δεν συμβαίνει σε όλους όμως και τα άλλα συμπτώματα είναι πονοκεφάλοι, μυϊκοί πόνοι, αίσθημα κούρασης και πυρετός.

Ο γιατρός συνήθως προτείνει μια θεραπεία ενός μήνα με αντιβιοτικά, αλλά κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν χρόνια από τα συμπτώματα.

Ο Πομπόρσκι μόλις συνήλθε άφησε ξανά το μούσι του να μεγαλώσει και αγωνίστηκε εκ νέου σε παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο "Old Trafford".

Dave Howarth/PA via AP

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ