ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ σχεδίαζε να δολοφονήσει τον νυν τεχνικό του Περού

Peru head coach Ricardo Gareca gestures during the group C match between Australia and Peru, at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Tuesday, June 26, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Peru head coach Ricardo Gareca gestures during the group C match between Australia and Peru, at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Tuesday, June 26, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ σχεδίαζε τη δολοφονία του Ρικάρδο Γκαρέκα, όταν ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός του Περού αγωνιζόταν στην Αμέρικα ντε Κάλι, όπως αποκάλυψε το πρώην "δεξί χέρι" του Κολομβιανού βαρώνου των καρτέλ ναρκωτικών.

Μπορεί να έχουν περάσει 25 χρόνια από όταν ο Κολομβιανός βαρώνος των καρτέλ ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ, δεχόταν τα πυρά της αστυνομίας κι έπεφτε νεκρός στο Μεντεγίν, αλλά "ζει" μέσα από τις αποκαλύψεις του Χον Χάιρο Βελάσκες.

Ο "Ποπάι", όπως είναι το παρατσούκλι του πρώην "δεξιού χεριού" του Πάμπλο Εσκομπάρ, υποστήριξε ότι το αφεντικό του σχεδίαζε τη δολοφονία του Ρικάρδο Γκαρέκα. Ο 60χρονος Αργεντινός νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Περού αγωνίστηκε στην Κολομβία από το 1985 έως το 1988, φορώντας τη φανέλα της Αμέρικα ντε Κάλι.

Η αντιπαλότητα ανάμεσα στα καρτέλ του Μεντεγίν και του Κάλι ήταν μεγάλη. Ο "πατρόν" (παρατσούκλι του Εσκμομπάρ) είχε τον απόλυτο έλεγχο στο Μεντεγίν και ήθελε να χτυπήσει εμβληματικές φυσιογνωμίες του Κάλι.

Ανάμεσα στα πλάνα του ήταν ποδοσφαιριστές της Αμέρικα, αλλά όπως εξηγεί ο "Ποπάι" η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον σταμάτησε: "Ο Ρικάρδο Γκαρέκα ήταν πάντα στο στόχαστρο του Πάμπλο Εσκομπάρ, ωστόσο δεν έφθασε ποτέ σε αυτόν. Τον έσωσε η αγάπη του "πατρόν" για το ποδόσφαιρο.

Αλλά, είναι αλήθεια ότι σχεδίαζε να τοποθετήσει βόμβα στο αυτοκίνητό του, όπως και σε αυτά των άλλων παικτών της Αμέρικα ντε Κάλι. Απήγαγε, ωστόσο, ποδοσφαιριστές της Αμέρικα ντε Κάλι, ενώ δολοφόνησε την οικογένεια του Πέδρο Ενρίκε Σαρμιέντο, ο οποίος τώρα εργάζεται ως σχολιαστής στο Gol Caracol".

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ