ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο παίκτης-απάτη στην Ινδία τιμωρήθηκε με έξι μήνες αποκλεισμό!

Gourav Mukhi of Jamshedpur FC watches after kicking the ball to score a goal against Bengaluru FC during the Hero Indian Super League (ISL) soccer match between Bengaluru FC and Jamshedpur FC in Bangalore, India, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Aijaz Rahi)
Gourav Mukhi of Jamshedpur FC watches after kicking the ball to score a goal against Bengaluru FC during the Hero Indian Super League (ISL) soccer match between Bengaluru FC and Jamshedpur FC in Bangalore, India, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Aijaz Rahi) AP PHOTO/AIJAZ RAHI

Ο Γκούραβ Μούκι έγραψε αρχικά ιστορία ως ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος στην Ινδία και τώρα με την τιμωρία που του επιβλήθηκε λόγω... ψευδούς ηλικίας που δήλωνε!

"Όλα τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια" αναφέρει η σοφή λαϊκή ρήση και φαίνεται πως το ίδιο ισχύει και για τα... ποδοσφαιρικά.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Γκούραβ Μούκι που έζησε το απόλυτο όνειρο τον περασμένο Οκτώβριο, όταν μπήκε ως αλλαγή για λογαριασμό της Jamshedpur FC και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 απέναντι στην Bengaluru FC για να γίνει ο νεότερος σκόρερ στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Ινδίας (Indian Super League).

Το άσχημο για τον ποδοσφαιριστή είναι πως το όνειρο σύντομα μετατράπηκε σε εφιάλτη καθώς αποκαλύφθηκε πως ήταν ενήλικος όταν είχε αγωνιστεί με την εθνική Ινδίας Κ-16 το 2015, ενώ μέσα από ρεπορτάζ εφημερίδων της χώρας γινόταν λόγος για μεγάλη απόκλιση της πραγματικής του ηλικίας με αυτή με την οποία ήταν δηλωμένος στα ποδοσφαιρικά μητρώα της ομοσπονδίας.

Υπήρχε μάλιστα και δημοσίευμα από την Telegraph India που παρέθετε στοιχεία μέσα από ενδελεχή έρευνα που είχε κάνει, όπου υποστηριζόταν πως ο "νεαρός παίκτης" ήταν στην πραγματικότητα 28 ετών!

Ο ίδιος πρόσφατα αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως είχε δηλώσει ψεύτικη ηλικία, όμως το λάθος του το πλήρωσε ακριβά, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να συνεδριάζει για την υπόθεσή του και να τον τιμωρεί με έξι μήνες αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, με την ποινή να τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Συμπέρασμα; Η τεράστια δημοσιότητα που έλαβε τότε το γκολ που σημείωσε το "παιδί-θαύμα" μόνο σε καλό δεν του βγήκε...

Photo Credits: AP Photo/Aijaz Rahi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ