ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός είναι η 26η καλύτερη ομάδα στον κόσμο

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ανακοίνωσε τη λίστα με τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο για το 2019, με τον Ολυμπιακό να είναι στην 26η θέση της κατάταξης, ούσα η πρώτη ελληνική ομάδα με διαφορά από τις υπόλοιπες.

Σημαντική διάκριση για τον Ολυμπιακό, καθώς βρίσκεται στην 26η θέση με τις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως για το 2019, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου ( IFFHS). Οι Πειραιώτες έκαναν άλμα 78 θέσεων, αφού την περσινή σεζόν βρίσκονταν στην 104η θέση της κατάταξης.

Με 196 βαθμούς, οι "ερυθρόλευκοι" είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα, σε μεγάλη απόσταση από τη δεύτερη που είναι ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην 92η θέση της λίστας. Μάλιστα, σε σχέση με πέρυσι, ο Δικέφαλος κατρακύλησε 49 θέσεις, έχοντας πλέον 136,5 βαθμούς.

Η ελληνική ομάδα που κλείνει την τριάδα είναι η ΑΕΚ, η οποία είναι 127η θέση αντί για 69η που ήταν πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στις πρώτες 400 ομάδες της λίστας ελέω και της απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια.

H IFFHS μετράει τις επιδόσεις των ομάδων σε πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, βάσει αλγορίθμων για το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους με τις 21 Δεκεμβρίου και εξάγει κάποια αποτελέσματα, τα οποία μεταφράζονται σε βαθμούς.

Κορυφαία ομάδα της περσινής σεζόν ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ με 316 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν η Μπαρτσελόνα (293 βαθμούς), Μάντσεστερ Σίτι (284 βαθμούς), Σέλτικ (269 βαθμούς) και Βαλένθια (268 βαθμούς).

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ