ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Μαραντάς προπονητής στην αλβανική Λουφτετάρι

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (FOOTBALL LEAGUE, 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (FOOTBALL LEAGUE, 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Η ομάδας της πρώτης κατηγορίας του αλβανικού πρωταθλήματος, Λουφτεράρι, ανακοίνωσε την πρόσληψη του 46χρονου Έλληνα προπονητή, Γιώργου Μαραντά, στην τεχνική της ηγεσία.

Στο Αργυρόκαστρο είχαν στραφεί εδώ και καιρό στην ελληνική αγορά όσον αφορά στην αναζήτηση της τεχνικής τους ηγεσίας. Η Λουφτετάρι κάνει πρόταση στον 57χρονο πρώην προπονητή της ΑΕΛ, Ηλία Φυντάνη, για την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας, αλλά αυτός απάντησε αρνητικά.

Τελικά η ομάδα της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της γειτονικής χώρας κατέληξε στον Γιώργο Μαραντά, την πρόσληψη του οποίου ανακοίνωσε την Παρασκευή (6/9). Είναι η πρώτη φορά που ο 45χρονος τεχνικός θα καθοδηγήσει ομάδα πρώτης κατηγορίας.

Στην Ελλάδα δεν το είχε καταφέρει, έχοντας παραστάσεις από τη δεύτερη και τρίτη κατηγορία στους πάγκους των Οδυσσέα Αναγέννησης, Λαμία, Μακεδονικού, Παναχαϊκής, Μέγα Αλέξανδρου, Καβάλας, Φωκικού, Πανελευσινιακού, Παναιγιάλειου, Τρικάλων, Αχαρναϊκού και Άρη Αβάτου.

Η ελληνική παρέα στο Αργυρόκαστρο, καθώς εκεί βρίσκεται ο πρώην γκολκίπερ της ΑΕΛ, Παναγιώτης Παϊτέρης, αλλά και ο 20χρονος μεσοεπιθετικός, Παρασκευάς Πρίκας. Φυσικά υπάρχουν ακόμη παίκτες που έχουν περάσει από την Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών ο 26χρονος εξτρέμ Άντι Ρένια (πρώην Άρη, Παναιγιάλειου, Χανίων, Διαγόρα Σεβαστής), ο 23χρονος μέσος Αποστόλος Φούρξιου (πρώην Άρη, Μακροχωρίου, Καμπανιακού, Αιγινιακού, Αλεξάνδρου Κιλκίς), ο 21χρονος αμυντικός μέσος, Ντονάλντο Άτσκα (πρώην Εθνικού Φιλιππιάδας και Καραϊσκάκη) και ο 31χρονος μέσος Μούτσα Μπλέντι (πρώην Αμπελωνιακού, ΑΕΛ, Πανσερραϊκού, Αναγέννησης Καρδίτσας και ΟΦΙ).

Η Λουφτετάρι ιδρύθηκε το 1929 κι έφθασε μια ανάμεσα από το πρωτάθλημα το 1978, όταν και τερμάτισε δεύτερη. Την περασμένη σεζόν εξασφάλισε προς το τέλος του πρωταθλήματος την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία.

Στην εκκίνηση της τρέχουσας σεζόν έχει τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, γεγονός που έφερε και την απομάκρυνση του Κλόντιαν Ντούρο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ