ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο "καυτός" μήνας της Μίλαν

AC Milan coach Gennaro Gattuso celebrates with his team at the end of an Italian Serie A soccer match between AC Milan and Sampdoria, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Feb. 18, 2018. Milan won 1 - 0. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan coach Gennaro Gattuso celebrates with his team at the end of an Italian Serie A soccer match between AC Milan and Sampdoria, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Feb. 18, 2018. Milan won 1 - 0. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Πριν αντιμετωπίσει την Άρσεναλ για τους "16" του Europa League η Μίλαν παίζει με Ρόμα, Λάτσιο & Ίντερ. Δείτε τα 7 ματς που δίνει η ομάδα του Γκατούζο σε 22 μέρες, πριν παίξει με τη Γιουβέντους

Η σταθερότητα που δείχνει η Μίλαν με τον Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο έχει κάνει τους οπαδούς της να ελπίζουν, σχεδόν τα πάντα όμως θα κριθούν στον... καυτό μήνα που ακολουθεί.

Σε διάστημα 22 ημερών οι "ροσονέρι" δίνουν 7 ματς που μπορούν να απογειώσουν, μπορούν επίσης και να τους τελειώσουν, βάζοντας ταφόπλακα για κάτι καλό στη φετινή σεζόν. Μετά από αυτά τα 7 ματς ακολουθεί η "μάχη" με τη Γιουβέντους, η επιστροφή δηλαδή του Λεονάρντο Μπονούτσι στο Τορίνο ως αρχηγός των Μιλανέζων!

Την Κυριακή (25/02) η ομάδα του Γκατούζο παίζει στη Ρώμη με τη Ρόμα και τρεις μέρες αργότερα, πάλι στην ιταλική πρωτεύουσα με τη Λάτσιο για τα ημιτελικά του Coppa Italia, στη ρεβάνς του 0-0 στο "San Siro".

Τέσσερις μέρες μετά είναι το ντέρμπι με την Ίντερ και εν συνεχεία η πρώτη "μάχη" με την Άρσεναλ για τους "16" του Europa League. Τρεις μέρες αργότερα το πολύ δύσκολο ματς στη Γένοβα με τη Τζένοα και μετά η ρεβάνς στο Λονδίνο.

Η Μίλαν υποδέχεται την Κιέβο τρεις μέρες μετά το ταξίδι στην Αγγλία και η αναμέτρηση με την ομάδα της Βερόνα ίσως είναι κρισιμότατη, καθώς αν υπάρχουν επιτυχίες στα 4 προηγούμενα ματς πρωταθλήματος, τότε θα διεκδικεί θέση στην 4άδα, η οποία οδηγεί στους ομίλους του Champions League.

Στο 2018, στους 6 αγώνες για τη Serie A, οι "ροσονέρι" έχουν 5 νίκες και την ισοπαλία στο Ούντινε, στην οποία η ισοφάριση ήρθε με αυτογκόλ του Ντοναρούμα, με τους Μιλανέζους να παίζουν με 10 παίκτες.

Οι επιτυχίες αυτές τους έφεραν 7 βαθμούς πίσω απ' την Ίντερ και 8 απ' τη Λάτσιο, έτσι επανήλθαν οι ελπίδες για 4άδα.

Εκτός απ' την 4άδα όμως, την επιστροφή στο Champions League μπορεί να τη φέρει και το Europa League, καθώς η κατάκτηση του τροπαίου δίνει εισιτήριο στους ομίλους.

Στον σύλλογο θέλουν και το Coppa Italia, θα κάνουν τα πάντα για να βρεθούν στον τελικό και να πάρουν το τρόπαιο, έτσι η Μίλαν σε 22 ημέρες παίζει όλη τη χρονιά, ενώ μετά από αυτά τα 7 ματς ακολουθεί το σπουδαίο ματς με τη Γιουβέντους.

Αν μάλιστα η Μίλαν έχει περάσει στα προημιτελικά του Europa League τον Απρίλιο θα δώσει αυτά τα δύο ματς με ενδιάμεσο αντίπαλο την Σασουόλο (κακό της δαίμονα τα τελευταία χρόνια) και εν συνεχεία παίζει με Νάπολι (εντός) και Τορίνο (εκτός).

Το πρόγραμμα της Μίλαν

25/02 Ρόμα - Μίλαν [Serie A]

28/02 Λάτσιο - Μίλαν [Coppa Italia]

04/03 Μίλαν - Ίντερ [Serie A]

08/03 Μίλαν - Άρσεναλ [Europa League]

11/03 Τζένοα - Μίλαν [Serie A]

15/03 Άρσεναλ - Μίλαν [Europa League]

18/03 Μίλαν - Κιέβο [Serie A]

31/03 Γιουβέντους - Μίλαν [Serie A]

AC Milan players celebrate at the end of an Italian Serie A soccer match between AC Milan and Sampdoria, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Feb. 18, 2018. Milan won 1 - 0. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan players celebrate at the end of an Italian Serie A soccer match between AC Milan and Sampdoria, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Feb. 18, 2018. Milan won 1 - 0. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ