ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο "ήρωας" της Morpeth Town

Ο "ήρωας" της Morpeth Town

Ο Κρις Σουέιλς μετά από ανακοπή καρδιάς, τέσσερις εγχειρήσεις, μία βίδα 15 εκατοστών στο πόδι και δυο φορές που αποχώρησε και επέστρεψε στην ενεργό δράση, σήκωσε στο Wembley το FA Vase.

Οι λέξεις "FA Vase" και "Hereford FC", "Morpeth Town" μπορεί να μην λένε στους περισσότερους τίποτα απολύτως, αλλά από το Σάββατο (22/5) σίγουρα θα σας μείνουν στη μνήμη. Καταρχάς να εξηγήσουμε τις λέξεις. "FA Vase" είναι μία διοργάνωση για τις ερασιτεχνικές ομάδες της Αγγλίας που στο τέλος οι δυο φιναλίστ δίνουν μάχη για την κούπα.

"Hereford FC" και "Morpeth Town", όπως καταλαβαίνετε, είναι οι δυο ομάδες της ένατης κατηγορίας που κλήθηκαν να αγωνιστούν στο Wembley το Σάββατο (22/5), όπου είχε πάνω από 25.000 φιλάθλους!

Το πάρτι που στήθηκε ήταν μοναδικό. Σπέσιαλ καλεσμένος για την Hereford ο "Ρονάλντο", ένας αξιαγάπητος ταύρος που έδωσε άλλο χρώμα στην αναμέτρηση. Μάλιστα έδωσε... δύναμη έτσι ώστε η ομάδα του να προηγηθεί στο σκορ μόλις 75 δευτερόλεπτο του αγώνα με τον Πέρντι.

Ο "ήρωας" της Morpeth Town
© GETTY IMAGES

Ο... Ρονάλντο έκανε την εμφάνιση του στο Wembley.

Στη συνέχεια, όμως, η Morpeth Town ανέλαβε δράση και έφερε το ματς στα ίσα με τον Σουέιλς στο 34ο λεπτό. Ο 45άχρονος αμυντικός έχει μία απίστευτη ιστορία πίσω του, αφού δυο φορές αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, επέστρεψε και τώρα λέει να φύγει κυπελλούχος.

Τέσσερις εγχειρήσεις και μία βίδα!

Ο Κρις Σουέιλς γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1970 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Ίπσουϊτς. Ακολούθησαν μπόλικες ομάδες μέχρι να φτάσουμε στο 2006. Ο έμπειρος αμυντικός είχε ενοχλήσεις στην φτέρνα και τελικά στο ξεκίνημα της σεζόν 2006-2007 υποβλήθηκε σε εγχείρηση όπου του τοποθέτησαν μία βίδα 15 εκατοστών!

Για ένα μικρό διάστημα ο Σουέιλς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, επέστρεψε ξανά και το 2014 υπέστη καρδιακή ανακοπή. Τρεις φορές χρειάστηκε να του κάνουν ηλεκτροσόκ και την τέταρτη ο Βρετανός αμυντικός ξύπνησε. Από τότε υποβλήθηκε σε τέσσερις εγχειρήσεις και το 2015 άρχισε μία νέα καριέρα ως βοηθός προπονητή.

Το μικρόβιο του ποδοσφαιριστή, όμως, δεν τον εγκατέλειψε. Το 2016 η Morpeth Town χρειάστηκε τη βοήθεια του, αυτός επέστρεψε ξανά στην ενεργό δράση και μαζί της κατέκτησε το FA Vase για τρίτη φορά στην καριέρα του!

Για την ιστορία, μιας και μείναμε στο 1-1, η Morpeth Town πέτυχε άλλα τρία γκολ και πήρε μία σπουδαία νίκη.

Ο "ήρωας" της Morpeth Town
Ο "ήρωας" της Morpeth Town
© DENNIS GOODWIN/PROSPORTSIMAGES
Ο "ήρωας" της Morpeth Town
© GETTY IMAGES
Ο "ήρωας" της Morpeth Town
© BPI / MATT BUNN
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ