ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Φαν Ντάικ κάνει άλμα στο ταβάνι με κεφαλιά σε... μπάλα - "λάμπα"!

Netherland's Virgil Van Dijk celebrates after scoring the opening goal during the UEFA Nations League soccer match between The Netherlands and Germany at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Saturday, Oct. 13, 2018. (AP Photo/Peter Dejong)
Netherland's Virgil Van Dijk celebrates after scoring the opening goal during the UEFA Nations League soccer match between The Netherlands and Germany at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Saturday, Oct. 13, 2018. (AP Photo/Peter Dejong) AP PHOTO/PETER DEJONG

Ο Βιρτζίλ Φαν Ντάικ δεν εντυπωσιάζει μόνο τους θεατές την ώρα των αγώνων αλλά και τους ίδιους τους συμπαίκτες του στις προπονήσεις. Εκείνοι μάλιστα της Ολλανδίας φρόντισαν να καταγράψουν σε video μία συλλεκτική "απογείωσή" του! (VIDEO)

H Λίβερπουλ πίστεψε πολύ στο ταλέντο και στην κλάση του για να επενδύσει πάνω του το αστρονομικό ποσό των 75.000.000 λιρών τον περασμένο Ιανουάριο (τόσα έδωσε για να τον πάρει από την Σαουθάμπτον) και ο Βιρτζίλ Φαν Ντάικ δείχνει με τις εμφανίσεις του πως οι "κόκκινοι" πέτυχαν... διάνα με την επιλογή του.

Ο 27χρονος στόπερ κάνει τη διαφορά στο κέντρο της άμυνας της ομάδας του Κλοπ από τότε που πήγε στο Μέρσεϊσαϊντ ενώ τα προσόντα του προσπαθεί να τα εκμεταλλευτεί και η εθνική Ολλανδίας, στην προσπάθειά της να ξεχάσει τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Μουντιάλ της Ρωσίας και να διεκδικήσει πρόκριση στο Euro 2020.

To πόσο ξεχωρίζει πάντως ο Φαν Ντάικ στις ομάδες του φαίνεται όχι μόνο την ώρα των αγώνων (θυμηθείτε το απίστευτο τάκλιν του στον Εμπαπέ στο πρόσφατο Γαλλία-Ολλανδία στο Παρίσι) αλλά και στις... προπονήσεις, με τον θηριώδη αρχηγό των "οράνιε" να αφήνει άπαντες άφωνους με την αθλητικότητα και το στιλ του στην προπόνηση της Τετάρτης.

Με μία μπάλα να είναι κρεμασμένη σχεδόν στο ύψος του ταβανιού, ο σέντερ μπακ της Λίβερπουλ πήρε φόρα και έκανε το ασύλληπτο (!), πηδώντας λες και ήταν άλτης του ύψους για να φτάσει τη μπάλα και να την χτυπήσει με κεφαλιά!

Το εκπληκτικό αυτό επίτευγμα καταγράφηκε από τον συμπαίκτη του στην εθνική Ολλανδίας Ράιαν Μπάμπελ, ο οποίος ανέβασε το σχετικό video σε αργή κίνηση (slow motion) κάνοντας το ακόλουθο σχόλιο: "Μία ακόμα ημέρα στη δουλειά για τον Βιρτζίλ Φαν Ντάικ".

Σημειώνεται πως η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν προετοιμάζεται για να δώσει δύο ματς-φωτιά στο Νations League μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς την Παρασκευή φιλοξενεί την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία στο Ρότερνταμ και τη Δευτέρα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ