ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο έλεγχος των Ελλήνων του εξωτερικού: Το ονειρεμένο "21" του Παπασταθόπουλου και το "καρφί" του Μανωλά

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το προσπέρασμα της Τότεναμ από την Άρσεναλ του Παπασταθόπουλου, ο εφιάλτης δίχως τέλος για την Ρόμα του Μανωλά και το νέο τρίποντο για το δίδυμο Βλαχοδήμου-Σάμαρη. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τη δράση των Ελλήνων το περασμένο 4ήμερο στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές λίγκες.

Πλούσια ήταν η δράση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη το Σαββατοκύριακο που μας άφησε, με τους αρκετούς Έλληνες που παίζουν μπάλα εκτός των συνόρων μας να έχουν μπόλικη δουλειά με τις ομάδες τους σε Premier League, La Liga, Serie A, Primeira Liga, Eredivisie και όχι μόνο...

Πάμε να δούμε την παρουσία 39 εκπροσώπων μας στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το περασμένο τετραήμερο.

ΑΓΓΛΙΑ

Premier League

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ): Αγωνίστηκε σε όλο το ματς στο 2-0 επί της Νιούκαστλ στο Λονδίνο (έφτασε τις 21 συμμετοχές στην Premier League) που επέτρεψε στους "κανονιέρηδες" να προσπεράσουν την Τότεναμ και να ανέβουν εκείνοι στην 3η θεση έχοντας δύο πόντους περισσότερους από τους 4ους συμπολίτες τους. Κάλυψε τη θέση του κεντρικού στόπερ σε σύστημα με 3 αμυντικούς που επέλεξε ο Ουνάι Έμερι ενώ στο 13' ο διαιτητής Τέιλορ υπέδειξε επιθετικό φάουλ του "Sokratis" στον Λεζέν μετά από εκτέλεση κόρνερ και δεν μέτρησε γκολ του Ράμσεϊ.

Ντίνος Μαυροπάνος (Άρσεναλ): Έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα με την Νιούκαστλ με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 32η αγωνιστική, με τον νεαρό στόπερ να μετράει συνολικά 11 λεπτά συμμετοχής στη φετινή Premier League, που τα πήρε στο ματς της 3ης Φεβρουαρίου απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Ήταν στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Χάβι Γκράθια στο "Ολντ Τράφορντ", στην ήττα της ομάδας του με 2-1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Championship

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση με την Νόριτς στο "Ρίβερσαϊντ", που βρήκε την "Μπόρο" να γνωρίζει την ήττα με 1-0 και να υποχωρεί στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έναν πόντο κάτω από την 6η θέση που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου στην Premier League.

ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο στον εκτός έδρας θρίαμβο της ομάδας του με 2-0 επί της Χετάφε στο μίνι μαδριλένικο ντέρμπι. Το μεγάλο "διπλό" η Λεγκανές το γιόρτασε μάλιστα με πίτσες στ' αποδυτήρια, γεγονός που... μαρτύρησε με ποστάρισμά του στα social media ο διεθνής στόπερ.

ΙΤΑΛΙΑ

Serie A

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Επέστρεψε μετά από τραυματισμό στην ενδεκάδα της Ρόμα και αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά απέναντι στην Νάπολι στο "Ολίμπικο", σε ένα ματς όμως που θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει. Και αυτό γιατί, αν και ο ίδιος ήταν από τους πλέον φιλότιμους στο χορτάρι από πλευράς γηπεδούχων, η Ρόμα γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 και κατρακύλησε στην 7η θέση. "Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι η Ρόμα θα μείνει εκτός Ευρώπης. Θα πρέπει πάση θυσία να εξασφαλίσουμε ένα εισιτήριο, αν όχι στο Champions League, τότε στο Europa League. Είναι μία δύσκολη κατάσταση αλλά οφείλουμε να μην τα παρατήσουμε. Δεν είναι σωστό να ρίχνουμε το φταίξιμο στον Ρανιέρι, η ευθύνη ανήκει σε όλους", τόνισε με δηλώσεις του στο φινάλε του αγώνα, για να ρίξει στη συνέχεια στο μπαλάκι και στο ιατρικό επιτελείο για τους πολλούς τραυματισμούς που έχουν "τσακίσει" φέτος την Ρόμα.

"Ελάχιστες φορές η ομάδα ήταν κομπλέ στο γήπεδο. Είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς, έτσι δεν μπορείς να βρεις ποτέ τη φυσική κατάσταση που πρέπει. Η αιτία; Δεν είμαι γυμναστής, ρωτήστε αυτό το πράγμα σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία της ομάδας σε επίπεδο εκγύμνασης. Δεν λέω πως είναι δική τους υθύνη, αλλά την απάντηση ας τη δώσουν εκείνοι. Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής και πρέπει να δουλεύω στο γήπεδο", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ορέστης Καρνέζης (Νάπολι): Παρακολούθησε από τον πάγκο τον εκτός έδρας θρίαμβο των "παρτενοπέι" επί της Ρόμα, σε ένα ματς που ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε τον Άλεξ Μέρετ για τη θέση του βασικού πορτιέρε. Αυτό ήταν το 16ο σερί ματς πρωταθλήματος που έκατσε στον πάγκο, με την τελευταία του συμμετοχή (90λεπτη) να καταγράφεται στο 0-0 εντός έδρας με την Κιέβο Βερόνα στις 25 Νοεμβρίου 2018.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Έμεινε στον πάγκο στην εκτός έδρας νίκη των Σαρδηνών με 3-0 επί της ουραγού Κιέβο, αποτέλεσμα που τους εκτόξευσε στην 12η θέση και στο +8 από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Δημήτρης Νικολάου (Έμπολι): Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση της Έμπολι με την Γιουβέντους, που βρήκε την ομάδα της Τοσκάνης να χάνει με 1-0 ( από το γκολ του Μόιζε Κέαν στο 72ο λεπτό) και να μένει στην 18η θέση, στο -2 από τη γραμμή της σωτηρίας.

Serie B

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Λέτσε): Βασικός για ενδέκατο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος για την Λέτσε, αυτή τη φορά αντικαταστάθηκε στο 87' στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Πεσκάρα, που εκτόξευσε την ομάδα της Απουλίας στη 2η θέση της βαθμολογίας που δίνει απευθείας άνοδο στη Serie A.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Έμεινε στον πάγκο στην ήττα με 3-0 από την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη, που κράτησε τους Σουηβούς στην 16η θέση της βαθμολογίας (στο -5 από τη γραμμή της αυτόματης παραμονής) η οποία τους οδηγεί σε αγώνες μπαράζ με την 3η της κατάταξης στη δεύτερη κατηγορία.

Παναγιώτης Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Έμεινε εκτός αποστολής από το εκτός έδρας ματς με την Χόφενχαϊμ που συνοδεύτηκε με ήττα με σκορ 4-1. Υποβλήθηκε σε εγχείριση προ δύο μηνών και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των "ασπιρίνων". Μέχρι στιγμής δεν εχει "γράψει" λεπτά συμμετοχής στην Bundesliga παρά μόνο 31 λεπτά παρουσίας στο Europa League.

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Τραυματίας, δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Άουγκσμπουργκ για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, αυτή τη φορά στην ήττα με 3-0 από την Νυρεμβέργη που την έριξε στην 15η θέση του πίνακα.

Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης): Έχει ξεπεράσει πλήρως το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε για μήνες και προσδοκά σύντομα στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Βέρντερ. Στο εντός έδρας 3-1 επί της Μάιντς βρέθηκε στον πάγκο για δέκατο διαδοχικό ματς, με τον βασικό γκολκίπερ της εθνικής Τσεχείας Παβλένκα να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας της Βρέμης.

2nd Bundesliga

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο): Τραυματίας, έμεινε εκτός αποστολής από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπόχουμ, που βρήκε την ομάδα του γερμανικού Βορρά να μένει στο 0-0 που την άφησε τρεις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο της Τσβαϊτελίγκα, Κολωνία.

Δημήτρης Διαμαντάκος (Ζανκτ Πάουλι): Δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον εντός έδρας αγώνα με την Ντούισμπουργκ, όπου η "λευκή" ισοπαλία άφησε την Σεντ Πάουλι στην 5η θέση και στο -3 από την 3η θέση που οδηγεί σε μπαράζ με την 16η της βαθμολογίας της Bundesliga για μία θέση στη μεγάλη κατηγορία τη νέα σεζόν.

ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ): Έμεινε εκτός αποστολής στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Σεντ Ετιέν. Δεν έχει "γράψει" ακόμα λεπτά συμμετοχής στα 30 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του στη φετινή Ligue 1, έχοντας μείνει εκτός αποστολής σε 27 και παίρνοντας θέση στον πάγκο των αναπληρωματικών στα άλλα 3.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): Βασικός για ένα ακόμα ματς της Μπενφίκα, αυτή τη φορά στο αγχωτικό 1-0 επί της Τοντέλα με γκολ του Σεφέροβιτς στο 84ο λεπτό που την κράτησε στην κορυφή (ισόβαθμη με την Πόρτο, υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων). Ο "Όντι" ήταν σε καλή βραδιά και αυτό το έδειξε με δύο θετικότατες επεμβάσεις που ειχε στο δεύτερο μέρος όταν το ματς δεν είχε ακόμα σκορ.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Για δέκατο σερί ματς πρωταθλήματος ο διεθνής μέσος ήταν στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου παραχώρησε τη θέση του στον -μετέπειτα σκόρερ του μοναδικου τέρματος της αναμέτρησης- Σεφέροβιτς.

Νίκος Ιωαννίδης (Μαρίτιμο): Εξακολουθεί να μην έχει ακόμα "γράψει" λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά έμεινε εκτός αποστολής από το νικηφόρο 3-2 εντός έδρας επί της Νασιονάλ που επέτρεψε στην Μαρίτιμο να ανέβει στην 11η θεση, έχοντας μαξιλάρι ασφαλείας πέντε πόντων από την επικίνδυνη ζώνη.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie

Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ): Έμεινε στον πάγκο (βασικός ο Ονανά) στη σπουδαία νίκη του Άγιαξ με 3-1 επί της πρωτοπόρου Αϊντχόφεν στο Άμστερνταμ, αποτέλεσμα που επέτρεψε στον "Αίαντα" να μειώσει σε δύο πόντους τη διαφορά του από την κορυφή.

Λάζαρος Λάμπρου (Φορτούνα Σιτάρντ): Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βίλεμ ήταν βασικός για εκτό διαδοχικό ματς της Φορτούνα Σιτάρντ (γνώρισε την ήττα με 3-2), στο 53' έδωσε την ασίστ για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του ενώ στο 76' έγινε αλλαγή.

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Έμεινε στον πάγκο στην επικράτηση με 1-0 επί της Χρόνινχεν που επέτρεψε στην Άλκμααρ να βρίσκεται πλέον μόνη στην 3η θέση της βαθμολογίας και με αβαντάζ τριών βαθμών έναντι της Φέγενορντ.

Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ): Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό επιθετικός ήταν βασικός για ένα ακόμα ματς για λογαριασμό της Βίλεμ, αυτή τη φορά στο 3-2 επί της Φορτούνα Σιτάρντ (χατ-τρικ ο Ίσακ). Έμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 89ο λεπτό όπου παραχώρησε τη θέση του στον Κουλιμπαλί για τα τελευταία λεπτά.

Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ): Τραυματίας, έμεινε εκτός αποστολής από την αναμέτρηση με την Φορτούνα Σιτάρντ που βρήκε την Βίλεμ να σκαρφαλώνει στην 8η θέση της βαθμολογίας.

ΒΕΛΓΙΟ

First Division A

Χάρης Χαρίσης (Κόρτραϊκ): Έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα πλέι οφ κόντρα στην Μουσκρόν για έξοδο στο Europa League, που βρήκε την ομάδα του να επικρατεί με 3-1 και να κάνει το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή της στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση τη νέα σεζόν.

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Έπαιξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στην εκτός έδρας ήττα της ομάδας του με 3-1 από την Σιντ Τρούιντεν για τα πλέι οφ που δίνουν εισιτήριο για το νέο Europa League.

Απόστολος Βέλλιος (Μπέβερεν): Έμεινε εκτός αποστολής από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ζούλτε Βάρεχεμ (0-0) για τα πλέι οφ που χαρίζουν εισιτήριο στην Ευρώπη μέσω του Europa League.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν): Βασικός, αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο στην εκτός έδρας ήττα της ομάδας του με 3-1 από την Κόρτραϊκ για την πρεμιέρα των πλέι οφ για έξοδο στο Europa League.

ΔΑΝΙΑ

Superliga

Ζέκα (Κοπεγχάγη): Με κεκτημένη ταχύτητα από τα δύο 90λεπτα που έπαιξε με την Εθνική Ελλάδας στα ισάριθμα πρώτα ματς των προκριματικών του Euro 2020 (εκτός έδρας με Λίχτενσταϊν και Βοσνία) ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν βασικός για την ομάδα του στο 1-0 επί της Έζμπιεργκ (αγωνίστηκε ως το φινάλε) που την βρήκε να παραμένει στην κορυφή με +3 έναντι της Μίντιλαντ.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Bundesliga

Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς): Έμεινε στον πάγκο στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Σεντ Πόλτεν που βρήκε την Στουρμ Γκρατς να γνωρίζει την ήττα με 1-0 και να υποχωρεί στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ταξιάρχης Φούντας (Σεντ Πόλτεν): Βασικός για έκτο διαδοχικό ματς με τη φανέλα της Σεντ Πόλτεν στο εκτός έδρας 1-0 επί της Στουρμ Γκρατς. Αυτή τη φορά δεν έμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το φινάλε όπως στα πέντε προηγούμενα αλλά συμμετείχε στην 3η και τελευταία αλλαγή της ομάδας του αποχωρώντας στο 79ο λεπτό.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

First Professional Football League

Αντώνης Στεργιάκης (Σλάβια Σόφιας): Έμεινε εκτός αποστολής στο 0-0 εντός έδρας απέναντι στην Σεπτέμβρι Σόφιας που ήταν στο πλαίσιο των πλέι οφ παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

ΚΥΠΡΟΣ

1η κατηγορία

Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια): Βασικός στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ, που βρήκε την Ομόνοια να παίρνει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Στο 14' είχε μία καλή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ με το σουτ του να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 81' παραχώρησε τη θέση του στον Ντάρμπισιρ.

Δημήτρης Κολοβός (Ομόνοια): Με ανεβασμένη ψυχολογία από την επιστροφή του στην Εθνική Ελλάδας, το πολύ σημαντικό γκολ που πέτυχε στην Ζένιτσα απέναντι στην Βοσνία, καθώς και την ανανέωση του συμβολαίου του με την Ομόνοια, ο Κολοβός βρήκε θέση στο αρχικό σχήμα του "τριφυλλιού" στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο "ΓΣΠ". Στο 70' αντικαταστάθηκε από τον Τζιώνη.

Λουκάς Βύντρα (Ομόνοια): Ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Ομόνοιας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και αγωνίστηκε ως το φινάλε. Στη φάση του 8' δεν κατάφερε να σταματήσει τον Καρλάο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά παρά την προσπάθειά του, είδε κίτρινη κάρτα στο 32ο λεπτό.

Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Βασικός (αγωνίστηκε ως το φινάλε) για την ομάδα του Απόλλωνα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ Λάρνακας, ευστόχησε σε πέναλτι στο 29ο λεπτό όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την "AEK Arena" καθώς οι γηπεδούχοι επικράτησαν 2-1 με δύο γκολ του Τρικόβσκι.

Πραξιτέλης Βούρος (ΑΠΟΕΛ): Αγωνίστηκε από την αρχή μέχρι το τέλος στο παραδοσιακό ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια, με το 1-1 να επιτρέπει στον ΑΠΟΕΛ να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας με +2 από τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Σάββας Γκέντζογλου (ΑΠΟΕΛ): Ο Πάολο Τραμετσάνι τον άφησε εκτός αποστολής από τον σαββατιάτικο αγώνα με την Ομόνοια για την 4η αγωνιστικών των πλέι οφ που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ