ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο έλεγχος των Ελλήνων του εξωτερικού: Σάμαρης on fire, Χολέμπας για τελικό!

Ο έλεγχος των Ελλήνων του εξωτερικού: Σάμαρης on fire, Χολέμπας για τελικό!
AP PHOTO/STEVEN GOVERNO

Ο Σάμαρης που σκόραρε σε δεύτερο σερί ματς για την Μπενφίκα, ο Χολέμπας που έκλεισε θέση για "Γουέμπλεϊ" και ο Λυκογιάννης που έκανε σούπερ εμφάνιση κόντρα στην Φιορεντίνα. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τη δράση των Ελλήνων το περασμένο 4ήμερο στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές λίγκες.

Πλούσια ήταν η δράση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη το Σαββατοκύριακο που μας άφησε, με τους αρκετούς Έλληνες που παίζουν μπάλα εκτός των συνόρων μας να έχουν μπόλικη δουλειά με τις ομάδες τους σε Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Primeira Liga, Super Lig και όχι μόνο...

Πάμε να δούμε την παρουσία 40 εκπροσώπων μας στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το περασμένο τετραήμερο.

ΑΓΓΛΙΑ

FA Cup

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Βασικός στον νοκ-άουτ προημιτελικό κόντρα στην Λέστερ στο "Vicarage Road", ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο (βαθμολογήθηκε με "7" από την Daily Mail), όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο δεύτερο. Τραυματίστηκε στον αστράγαλο και έδωσε τη θέση του στον Μασίνα, με το φινάλε να βρίσκει πάντως τον Έλληνα μπακ να πανηγυρίζει τη νίκη της ομάδας του Χάβι Γκράθια με 2-1 που την έστειλε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Εκεί, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Γουλβς σε νοκ-άουτ ματς στο "Γουέμπλεϊ", με το Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον να είναι το άλλο ζευγάρι του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού διασυλλογικού θεσμού.

Championship

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ (βασικός ο Ράντολφ), στην οποία η 5η της βαθμολογίας "Μπόρο" γνώρισε την ήττα με 3-0 και είδε τους "βίλανς ανεβαίνουν στην 6η θέση και να την πλησιάζουν στον πόντο (58-57).

ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Μετά την ποινή μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί και την οποία εξέτισε στο ματς με την Ατλέτικο στο "Wanda Metropolitano", o διεθνής στόπερ επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της Λεγκανές, όντας ο ένας από τους τρεις της άμυνας στο εντός έδρας με την Τζιρόνα. Έπαιξε ως το φινάλε, σε ένα ματς που βρήκε τους Καταλανούς να εκθέτουν την άμυνα των "πεπινέρος" στα πρώτα 22 λεπτά και με δύο γκολ του Πορτού να παίρνουν τη νίκη.

ΙΤΑΛΙΑ

Serie A

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Υποφέρει από μυϊκό τραυματισμό (θα χάσει τα δύο ματς της Εθνικής Ελλάδας με Λίχτενσταϊν και Βοσνία) και για το λόγο αυτό έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα πρωταθλήματος στην έδρα της ΣΠΑΛ, που βρήκε την Ρόμα να γνωρίζει την ήττα με 2-1 και τον Κλάουντιο Ρανιέρι να στέλνει αυστηρό μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου.

Ορέστης Καρνέζης (Νάπολι): Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στον αγώνα της Νάπολι με την Ουντινέζε στο "Σαν Πάολο", στον οποίο η ομάδα του επικράτησε 4-2 των "φριουλάνι". Ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε τον Νταβίντ Οσπίνα για βασικό, με τον Κολομβιανό γκολκίπερ να καταρρέει κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους με τραύμα στο κεφάλι και να παίρνει τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο ο Μέρετ στο 44ο λεπτό.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Έπαιξε σε όλο το 90λεπτο στο 2-1 επί της Φιορεντίνα στο "Σεντ'Ελία", σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του από τότε που φόρεσε τα ροσομπλού. Η επιβράβευση για το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε ήρθε στη φάση του 66ο λεπτού, όταν εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα δεξιά με το αριστερό του πόδι και έδωσε συστημένη ασίστ για το κεφάλι του Τσεπιτέλι που έκανε το 2-0 από το ύψος της μικρής περιοχής.

Δημήτρης Νικολάου (Έμπολι): Παρακολουθήσε από τον πάγκο την αναμέτρηση με την Φροζινόνε στο "Κάρλο Καστελάνι", που βρήκε την ομάδα της Τοσκάνης να επικρατεί με 2-1 και να παραμένει έναν πόντο πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού (17η).

Serie B

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Λέτσε): Βασικός για ένα ακόμα ματς, αυτή τη φορά έμεινε μέχρι το φινάλε στο χορτάρι στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Κροτόνε, που διατήρησε την ομάδα της Απουλίας σε τροχιά πλέι οφ ανόδου (5η).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Μετά από 13 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος που πήρε χρόνο συμμετοχής, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έμεινε εκτός αποστολής από το εντός έδρας ματς με την Χόφενχαϊμ χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Η απόφαση (η οποία ξάφνιασε πολλούς) πάρθηκε από τον τεχνικό των Σουηβών, Μάρκους Βάιντσιρλ, που τη δικαιολόγησε λέγοντας πως "Δεν ήμουν ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνίστηκε κόντρα στην Ντόρτμουντ". Ο Βάιντσιρλ επεσήμανε πάντως ότι "θα έχει σύντομα νέα ευκαιρία ο Δώνης για να τα πάει καλύτερα".

Παναγιώτης Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Υποβλήθηκε σε εγχείριση προ δύο μηνών και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των "ασπιρίνων".

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Τραυματίας, δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Άουγκσμπουργκ για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, αυτή τη φορά στο νικηφόρο 3-1 επί του Αννόβερο που την έστειλε στο +5 από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης): Έχει ξεπεράσει πλήρως το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε για μήνες και προσδοκά οσονούπω στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Βέρντερ. Στην εντυπωσιακή νίκη με 3-1 επί της Μπάγερ στο Λεβερκούζεν βρέθηκε στον πάγκο για ένατο διαδοχικό ματς, με τον Παβλένκα να φοράει γάντια βασικού για την ομάδα της Βρέμης.

2nd Bundesliga

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο): Τραυματίας, έμεινε εκτός αποστολής από την αναμέτρηση κόντρα στην Ντάρμσταντ του Δημήτρη Γραμμόζη στο "Volksparkstadion", που βρήκε την ομάδα του γερμανικού Βορρά να γνωρίζει την ήττα με 3-2 και να χάνει την ευκαιρία (με ματς παραπάνω) να προσπεράσει την Κολωνία και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δημήτρης Διαμαντάκος (Ζανκτ Πάουλι): Δεύτερη διαδοχική συντριβή για την Ζανκτ Πάουλι και αυτή με σκορ 4-0, με αντίπαλο αυτή τη φορά την Σαντχάουζεν. Με το τελικό σκορ να έχει διαμορφωθεί από το 49ο λεπτό, ο προπονητής της έριξε στο ματς τον Διαμαντάκο στο 52ο λεπτό αντί του Μέιερ, για να του δώσει έτσι για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα μετά τις 29 Ιανουαρίου.

ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ): Έμεινε εκτός αποστολής στην εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Στρασμπούρ. Δεν έχει "γράψει" ακόμα λεπτά συμμετοχής στα 29 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του στη φετινή Ligue 1, έχοντας μείνει εκτός αποστολής σε 26 και παίρνοντας θέση στον πάγκο των αναπληρωματικών στα άλλα 3.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): Άφησε πίσω του το "χοντρό" λάθος που έκανε στο ματς με την Μπελενένσες και υπεραπίστηκε με απόλυτη επιτυχία την εστία της Μπενφίκα το βράδυ της Κυριακής στο εκτός έδρας 4-0 των "αετών της Λισσαβώνας" με αντίπαλο την Μορεϊρένσε.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Για ένατο σερί ματς πρωταθλήματος ο διεθνής μέσος ήταν στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα και για δεύτερο διαδοχικό βρήκε δίχτυα. Συγκεκριμένα, χρίστηκε σκόρερ στο 43ο λεπτό του αγώνα με την Μορεϊρένσε, με τον πρώην παίκτη των Πανιωνίου και Ολυμπιακού να γράφει το 2-0 για τους πρωτευουσιάνους με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πίτσι.

Νίκος Ιωαννίδης (Μαρίτιμο): Εξακολουθεί να μην έχει ακόμα "γράψει" λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά έμεινε εκτός αποστολής από το εκτός έδρας ματς με την Πόρτο, που βρήκε την Μαρίτιμο να χάνει με 3-0 στο "Ντραγκάο" και να παραμένει κάτω από τη μέση της βαθμολογίας (11η).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie

Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ): Έμεινε στον πάγκο (βασικός ο Ονανά) στην εκτός έδρας ήττα του "Αίαντα" με 1-0 από την Άλκμααρ, που ενδεχομένως να του στοιχίσει και τον τίτλο αφού έμεινε πέντε πόντους πίσω από την Αϊντχόφεν οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Λάζαρος Λάμπρου (Φορτούνα Σιτάρντ): Βασικός για εκτό διαδοχικό ματς, έμεινε στον αγωνιστικό χώρο του "Fortuna Sittard Stadion" ως το φινάλε στο άνετο 3-1 επί της Έμεν, που κράτησε την Φορτούνα σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τη γραμή του υποβιβασμού.

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Έμεινε στον πάγκο στη σπουδαία επικράτηση της AZ με 1-0 επί του Άγιαξ που της επέτρεψε να πιάσει στην 3η θέση της βαθμολογίας την Φέγενορντ.

Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ): Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό επιθετικός ήταν βασικός για ένα ακόμα ματς για λογαριασμό της Βίλεμ, αυτή τη φορά στο "Ντε Κάιπ" κόντρα στην Φέγενορντ. Αγωνίστηκε ως το φινάλε όπου και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη με 3-2 κόντρα στην 3η του πίνακα.

Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ): Όπως και ο Βρουσάι, ήταν και αυτός στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, για να αποχωρήσει στο 63' δίνοντας τη θέση του στον Ντανκερλούι.

ΒΕΛΓΙΟ

First Division A

Χάρης Χαρίσης (Κόρτραϊκ): Έμεινε στον πάγκο στην εντός έδρας επικράτηση με 2-0 επί της Αντβέρπ που κράτησε την Κόρτραϊκ ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας (8η).

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Τρίτο διαδοχικό 90λεπτο για τον πρώην αμυντικό του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας στην εντός έδρας ηττα με 3-2 από την Έουπεν. Πλέον μετράει 27 "γεμάτα" 90λεπτα σε σύνολο 30 αγωνιστικών με τη φανέλα της Σαρλερουά.

Απόστολος Βέλλιος (Μπέβερεν): Μετά από έξι διαδοχικά ματς πρωταθλήματος που έμεινε εκτός αποστολής, πήρε χρόνο συμμετοχής στον εκτός έδρας αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης. Ο διεθνής επιθετικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 82ο λεπτό με το σκορ στο 4-3 υπέρ της Σταντάρ, με το αποτέλεσμα αυτό να μένει μέχρι το φινάλε.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν): Αντικατέστησε τον Ντουσενέ στο 77ο λεπτό στη σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση της Μουσκρόν με 2-1 επί της Μπριζ, για να γράψει έτσι τη 2η σερί συμμετοχή του και 3η συνολικά στα 13 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος της ομάδας του.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Super Lig

Κώστας Μήτρογλου (Γαλατάσαραϊ): Έμεινε στον πάγκο στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-2 που πέτυχε η "Τσιμ Μπομ" απέναντι στην Μπούρσασπορ (βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 42ο λεπτό) και η οποία της επέτρεψε να μειώσει στους έξι πόντους την απόσταση από την πρωτοπόρο Μπασακσεχίρ.

Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ): Βασικός, αγωνίστηκε ως το τελευταίο λεπτό στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την Αντάλιασπορ και μετράει πλέον 17 "γεμάτα" 90λεπτα στις ισάριθμες τελευταίες συμμετοχές του με την Αλάνιασπορ.

Στέλιος Κίτσιου (Άνκαραγκουτσου): Έβδομο διαδοχικό 90λεπτο για τον δανεικό από τον ΠΑΟΚ (μέχρι το τέλος της σεζόν), αυτή τη φορά στην εκτός έδρας ήττα με 3-1 από την Μαλάτιασπορ που άφησε την Ανκαραγκουτσου στην 14η θέση και στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

ΔΑΝΙΑ

Superliga

Ζέκα (Κοπεγχάγη): Βασικός και αναντικατάστατος για την ομάδα του, αγωνίστηκε ως το φινάλε στην εντός έδρας νίκη με 3-1 επί της Όμπρο. Με το αποτέλεσμα αυτό η Κοπεγχάγη παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας σε απόσταση αναπνοής (61-60) την Μίντιλαντ.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Bundesliga

Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς): Έμεινε στον πάγκο στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Αούστρια Βιέννης που βρήκε την ομάδα του να επικρατεί με 1-0 και να αναρριχάται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ταξιάρχης Φούντας (Σεντ Πόλτεν): Έφτασε τα πέντε σερί 90λεπτα με τη φανέλα της Σεντ Πόλτεν, αυτή τη φορά αγωνίστηκε στην εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Μάτερσμπουργκ που την κράτησε στην 6η θέση του πίνακα.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

First Professional Football League

Αντώνης Στεργιάκης (Σλάβια Σόφιας): Βασικός στον εντός έδρας απέναντι στην Έταρ για την 26η αγωνιστική. Δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του με 1-0, με το γκολ να σημειώνεται στο 34ο λεπτό από τον Μλαντένοβ.

ΚΥΠΡΟΣ

1η κατηγορία

Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια): Βασικός στην εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΛ με 3-1, έμεινε μέχρι το 85ο λεπτό όπου και παραχώρησε τη θέση του στον Λοέ.

Δημήτρης Κολοβός (Ομόνοια): Μπήκε αλλαγή στο 69ο λεπτό στη θέση του Σοάρες και πανηγύρισε στο φινάλε την πρώτη νίκη για τους "πράσινους" στα πλέι οφς.

Λουκάς Βύντρα (Ομόνοια): Τιμωρημένος από το ματς της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφς απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα που είχε αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Βασικός (αγωνίστηκε ως το φινάλε) για την ομάδα του Απόλλωνα στο ντέρμπι κορυφής των πλέι οφς με τον ΑΠΟΕΛ, που βρήκε τον Απόλλωνα να γνωρίζει οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 3-1 που τον έριξε στη 2η θέση.

Πραξιτέλης Βούρος (ΑΠΟΕΛ): Έμεινε εκτός αποστολής από το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Σάββας Γκέντσογλου (ΑΠΟΕΛ): Βασικός, αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε στη σπουδαία επιτυχία στην έδρα του Απόλλωνα που εκτόξευσε τους "κυανοκίτρινους" της Λευκωσίας στην κορυφή και στο +1 απέναντι στον αντίπαλό τους (54-53).

Photo Credits: AP Photo/Steven Governo

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ