ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O... baby-face του αγγλικού ποδοσφαίρου κρέμασε τα παπούτσια του και αποθεώθηκε!

O... baby-face του αγγλικού ποδοσφαίρου κρέμασε τα παπούτσια του και αποθεώθηκε!

Μετά από μία γεμάτη καριέρα και πολλούς τίτλους, ο Τζο Κόουλ πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του στα 37 του χρόνια, με Τσέλσι και Γουέστ Χαμ να του υποκλίνονται μέσω Twitter.

Γεύτηκε πολλές χαρές στην καριέρα του, ειδικά την περίοδο που έπαιξε στο Λονδίνο φορώντας τη φανέλα των Τσέλσι και Γουέστ Χαμ, υπηρέτησε για εννέα χρόνια την εθνική Αγγλίας, και τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποσυρθεί.

Ο λόγος για τον Τζο Κόουλ που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση στα 37 του χρόνια, με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να γράφει μεταξύ άλλων στο μακροσκελές αντίο που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

"Μετά από 20 χρόνια ως επαγγελματίας, έφτασε για μένα ο χρόνος για να κρεμάσω τα παπούτσια μου. 716 επαγγελματικά παιχνίδια, 104 γκολ για επτά διαφορετικούς συλλόγους - Γουέστ Χαμ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Λιλ, Άστον Βιλα, Κόβεντρι και Τάμπα Μπέι Ρόουντις- καθώς επίσης και την τιμή να παίξω για την εθνική Αγγλίας.

Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το να κατακτώ τρόπαια με την Τσέλσι ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα. Αυτές οι αναμνήσεις ζουν μέσα μου για πάντα.

Κοιτώντας στο μέλλον, θέλω να παραμείνω στο άθλημα. Νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά ως προπονητής και απόλαυσα πραγματικά την ευκαιρία να αναλάβω κάποιες αρμοδιότητες με τους Ρόουντις.

Το να δανείσω την εμπειρία μου για να βοηθήσω νεαρά παιδιά να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, όπως το έκανα ήδη, είναι ένα μεγάλο πάθος για μένα".

Σημειώνεται πως ο Τζο Κόουλ βγήκε μέσα από τα τμήματα υποδομής της Γουέστ Χαμ και έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών, με την Τσέλσι να τον αποκτάει το 2003 (στην ανατολή της εποχής Ρόμαν Αμπράμοβιτς στους "μπλε) έναντι 6.600.000 λιρών και να κατακτά μαζί της 3 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 2 Λιγκ Καπ Αγγλίας.

"Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις Τζο Κόουλ", ήταν το πρώτο (από τα πολλά ποσταρίσματα) που έκανε η Τσέλσι μετά την ανακοίνωση αποχώρησης από τον 37χρονο Άγγλο μέσο, ενώ η Γουέστ Χαμ έγραψε: "Τι καριέρα. Μία φορά σφυρί, για πάντα σφυρί. Ό,τι καλύτερο για το μέλλον Τζο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ