ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αραβίδης ανεβάζει την Ιβερντόν στη Β' Ελβετίας

Ο Αραβίδης ανεβάζει την Ιβερντόν στη Β' Ελβετίας

Ο Χρήστος Αραβίδης οδηγεί την ελβετική Ιβερντόν, την πρώην ομάδα του Τζιμπρίλ Σισέ, στην άνοδο στη δεύτερη κατηγορία. Το υψηλό συμβόλαιο του 32χρονου επιθετικού και η οψιόν ανανέωσης για δύο ακόμη χρόνια.

Στις 29 Ιουλίου ο Χρήστος Αραβίδης πήρε μεταγραφή - έκπληξη. Η Ιβερντόν ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου επιθετικού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς (1+2) διάρκειας στην ομάδα που θα συμμετείχε στην τρίτη κατηγορία της Ελβετίας.

Πώς έγινε η επαφή; Ο άλλοτε χαφ της ΑΕΚ και νυν μάνατζερ, Αντώνης Ρίκκα (είχε κάνει τη μεταγραφή του Γιώργου Κουτρουμπή στη Σταντάρ Λιέγης), επικοινώνησε με τον βοηθό προπονητή της Ιβερντόν, Marc Vetroff, με τον οποίο μάλιστα ήταν συμπαίκτες στην ακαδημία της Μαρσέιγ.

Περίπου τρεις μήνες μετά, ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ και του ΟΦΗ οδηγεί την ομάδα του στον προβιβασμό. Έχουν πραγματοποιηθεί 15 αγωνιστικές, ο Αραβίδης έχει παίξει στις 13 από αυτές και έχει σημειώσει πέντε γκολ. Με βάση τα λεπτά συμμετοχής του, σκοράρει σχεδόν μία φορά ανά παιχνίδι. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του, πίσω από τον Marculino Ninte, εξτρέμ από τη Γουϊνέα - Μπισάου (8 γκολ), ενώ μετρά και δύο ασίστ.

Η Ιβερντόν βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας, με απολογισμό έντεκα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Καμία ήττα, με συντελεστή τερμάτων 44-13. Η δεύτερη της κατάταξης Ράπερσβιλ-Γιόνα είναι στο -9 από την κορυφή, την άνοδο ωστόσο εξασφαλίζει μόνο η ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα. Οι άνθρωποι της Ιβερντόν, ειδικότερα ο πρόεδρος Mario Di Pietrantonio, έχουν υποδεχτεί με πολύ θερμό τρόπο τον Έλληνα φορ.

Όταν μάλιστα υπέγραψε, θέλησαν να τον... τσιγκλίσουν και θυμήθηκαν τις επιδόσεις του Τζιμπρίλ Σισέ, λέγοντάς του: "Εδώ ο Σισέ τα έβαζε. Περιμένουμε από εσένα να κάνεις το ίδιο". Παρεμπιπτόντως, ο άλλοτε στράικερ του Παναθηναϊκού έβαλε 24 γκολ σε 29 συμμετοχές. Στην όμορφη πόλη της Ιβερντόν ο "Άραβας" περνάει πολύ καλά.

Τα χρήματα που λαμβάνει, μολονότι ομάδα τρίτης κατηγορίας, είναι περισσότερα σε σχέση με ένα μέσο συμβόλαιο της Super League. Η γαλλική γλώσσα τον δυσκόλεψε στην αρχή, αλλά πλέον έχει αρχίσει να συνηθίζει και να συνεννοείται.

Στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει, προβλέπεται οψιόν ανανέωσης για δύο ακόμη χρόνια. Με τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ενδεχομένως και νωρίτερα από τη στιγμή που όλα δείχνουν άνοδο, οι δύο πλευρές θα καθίσουν για να συζητήσουν την επέκταση της συνεργασίας τους. Στην παρούσα φάση, αμφότερες είναι ικανοποιημένες με τον τρόπο που κυλάνε τα πράγματα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ