ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αλμπερτίνι φανέρωσε το λάθος του Κρόιφ στον τελικό Champions League του '94

Ο Αλμπερτίνι φανέρωσε το λάθος του Κρόιφ στον τελικό Champions League του '94
EUROKINISSI

Ο Ντεμέτριο Αλμπερτίνι θυμήθηκε τον θρίαμβο της Μίλαν στον τελικό του 1994 και αποκάλυψε το μοιραίο λάθος που είχε κανει άθελά του ο Γιόχαν Κρόιφ.

Η Μίλαν έχει σηκώσει επτά φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League, ωστόσο εκείνο το ματς που ξεχωρίζει στο μυαλό και στην καρδιά των περισσοτέρων φανς της δεν είναι άλλο από εκείνο του 1994.

Τότε που η Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ, που είχε το προσωνύμιο dream team, κατέβηκε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ με μία τεράστια ταμπέλα φαβορί αλλά το φινάλε την βρήκε καταποντισμένη και ταπεινωμένη.

Αν και έπαιζε χωρίς τους δύο βράχους της στην άμυνα, Μπαρέζι και Κοστακούρτα, η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο έπαιξε υποδειγματικά στον τελικό σε άμυνα και επίθεση, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και έπνιξε τους μπλαουγκράνα, για να φτάσουν σε έναν ανείπωτο θρίαμβο με το εξωπραγματικό 4-0.

Ένα από τα μέλη εκείνης της ομάδας ήταν και ο Ντιμίτριο Αλμπερτίνι, με τον Ιταλό πρώην μέσο να ανοίγει την καρδιά του για τον τελικό της Αθήνας του 1994 και να αποκαλύπτει πως ήταν οι Καταλανοί εκείνοι που έσπρωξαν άθελά τους το τρόπαιο προς την πλευρά της Μίλαν...

Ο Αλμπερτίνι φανέρωσε το λάθος του Κρόιφ στον τελικό Champions League του '94
AP PHOTO/CARLO FUMAGALLI

"Η χαρά που νιώσαμε ήταν τεράστια. Κερδίσαμε το ματς από τη στιγμή που θεωρηθήκαμε αουτσάιντερ επειδή δεν είχαμε μαζί μας τους δύο κεντρικούς μας αμυντικούς. Το πρωί του αγώνα είδαμε στις εφημερίδες τον Κρόιφ να ποζάρει με το τρόπαιο.

Αυτό μας γέμισε κίνητρα και μας έκανε να πιστεύουμε πως δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε τον τελικό. Θυμάμαι επίσης τη στιγμή που ήμασταν στη φυσούνα και μου έκανε εντύπωση πως ήταν κοντοί οι περισσότεροι παίκτες της Μπαρτσελόνα.

Είπα με τους συμπαίκτες μου πως στη χειρότερη περίπτωση θα τους κάναμε να υποφέρουν σωματικά. Ήμασταν πεινασμένοι και είχαμε προετοιμάσει το ματς με κάθε λεπτομέρεια", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλμπερτίνι στο πλαίσιο παρουσίας του σε Instagram Live στον επίσημο λογαριασμό των ροσονέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ