ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νομικός αθλητικού δικαίου: "Δεν μπορεί κανείς να αναγκάσει τους παίκτες να μείνουν"

Liverpool's Sadio Mane, center, challenges for the ball with Manchester City's Kevin De Bruyne, and his teammate Rodrigo during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Sadio Mane, center, challenges for the ball with Manchester City's Kevin De Bruyne, and his teammate Rodrigo during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Nov. 10, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Ο νομικός αθλητικού δικαίου, Νικ Ντε Μάρκο, τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει ποδοσφαιριστές να παραμείνουν σε μία ομάδα εάν λήγει το συμβόλαιο τους στις 30/06.

Ένα ακόμα πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω του κορονοϊού με το πάγωμα των πρωταθλημάτων είναι το τι θα γίνει με τους παίκτες τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου και δεν έχουν ανανεώσει μέχρι τώρα ή έχουν υπογράψει με άλλες ομάδες.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε πως θα δει το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ο Νικ Ντε Μάρκο ήταν ξεκάθαρος.

Ο κορυφαίος νομικός αθλητικού δικαίου μιλώντας στο " Sky Sports" ξεκαθάρισε πως "Κανείς δεν μπορεί να τους αναγκάσει, ούτε η FIFA, ούτε η FA, ούτε ο σύλλογος Αν θέλουν να φύγουν, φεύγουν".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε τις παραμέτρους που υπάρχουν και τα πιθανά σενάρια που μπορεί να βρούμε μπροστά μας: "Αυτό που είναι πολύ πιθανό να δούμε, είναι η βραχυχρόνια επέκταση των συμβολαίων με αποδοχές ανάλογες με αυτές που προβλέπει η ισχύουσα συμφωνία. Ωστόσο αυτό δεν θα βολεύει όλες τις περιπτώσεις και δεν μπορεί να επιβληθεί.

Για παράδειγμα, αν ένας ποδοσφαιριστής που μένει ελεύθερος πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, δύσκολα θα υπογράψει συμβόλαιο μερικών εβδομάδων. Επίσης, αν μιλάμε για συλλόγους μικρών κατηγοριών, ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τους παίκτες μετά τις 30 Ιουνίου. Συνεπώς, αν η απόφαση έχει οριζόντιο χαρακτήρα δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και το κλειδί θα είναι οι προσωπικές συμφωνίες".

Τι θα συμβεί αν η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο; Αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα με τον Νικ Ντε Μάρκο να τονίζει: "Αν δεν έχει ξεκινήσει τότε η μεταγραφική περίοδος, θα είναι μεγάλη αδικία για τους παίκτες που δεν ήθελαν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους. Θα είναι όμως άδικο και για κάποιες ομάδες που ήθελαν να αφήσουν ελεύθερους κάποιους από αυτούς τους παίκτες. Μία πιθανή λύση θα ήταν τα προσύμφωνα. Έτσι, εάν ένας σύλλογος θέλει να κρατήσει έναν παίκτη, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να υπογράψει ανανέωση για δύο μήνες επειδή έχει ήδη συμφωνήσει με άλλο σύλλογο, τότε μπορεί αυτό το συμβόλαιο να τίθεται σε ισχύ μετά από δύο μήνες".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ