ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκες χωρίς χαμόγελα για Βραζιλία και Γαλλία, εύκολα η Αργεντινή

Brazil's manager Tite changes out Brazil's Neymar during the International friendly soccer match between Brazil and Cameroon at MK Stadium in Milton Keynes, England, Tuesday, Nov. 20, 2018 . (AP Photo/Frank Augstein)
Brazil's manager Tite changes out Brazil's Neymar during the International friendly soccer match between Brazil and Cameroon at MK Stadium in Milton Keynes, England, Tuesday, Nov. 20, 2018 . (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ρεσιτάλ ατυχίας χθες βράδυ (20/11) για την Παρί, καθως μέσα σε διάστημα μισής ώρας είδε να τραυματίζονται οι Νεϊμάρ και Εμπαπέ με τις εθνικές τους και είναι αμφίβολοι ενόψει Λίβερπουλ. Σκόραραν οι Ικάρντι και Ντιμπάλα στη νίκη της Αργεντινής.

Ρεσιτάλ ατυχίας χθες βράδυ (20/11) για την Παρί Σεν Ζερμέν, καθως μέσα σε διάστημα μισής ώρας είδε να τραυματίζονται οι Νεϊμάρ και Εμπαπέ με τις εθνικές τους ομάδες και είναι εξαιρετικά αμφίβολοι ενόψει Λίβερπουλ για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Τον χορό των τραυματισμών για την Παρί άνοιξε ο Νεϊμάρ, ο οποίος χτύπησε στον προσαγωγό του κατά τη διάρκεια του αγώνα της Βραζιλίας με το Καμερούν και αναγκάστηκε να αφήσει τον αγωνιστικό χώρο μόλις στο 8ο λεπτό, δίνοντας τη θέση του στον Ρισάρλιζον.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η σελεσάο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2018, πετυχαίνοντας την έκτη σερί νίκη της από τότε που αποκλείστηκε στους προημιτελικούς του Μουντιάλ της Ρωσίας από το Βέλγιο. Εκτοτε η ομάδα του Τίτε πανηγύρισε σε όλα τα φιλικά που έδωσε, με τελευταίο το χθεσινό (20/11) απέναντι στο Καμερούν, επί του οποίου επιβλήθηκε με 1-0 στο Μίλτον Κέινς.

Παράλληλα, η Βραζιλία κατάφερε να κλείσει όλους του αγώνες που έδωσε μετά την αποτυχία της στα γήπεδα της Ρωσίας, χωρίς να δεχτεί ούτε ένα γκολ.

Λίγη ώρα αργότερα, ήταν η σειρά του Εμπαπέ να πέσει θύμα τραυματισμού, με τον 19χρονο επιθετικό να πέφτει άτσαλα στο έδαφος λίγο μετά το ημίωρο του αγώνα της Γαλλίας με την Ουρουγουάη και να τραυματίζεται στον ώμο. Η αλλαγή του ήταν αναγκαστική, με τον Τοβέν να παίρνει τη θέση του στο 36'.

Στο αγωνιστικό σκέλος, όπως και στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, έτσι κι χθες στο Παρίσι, η Γαλλία επιβλήθηκε με 1-0 της Ουρογουάης (το περασμένο καλοκαίρι είχε νικήσει 2-0), χάρις στο γκολ-πέναλτι του Ζιρού. Η "σελέστε" ηττήθηκε την περασμένη Παρασκευή με το ίδιο σκορ και από την Βραζιλία.

Εξάλλου, με σκόρερ τους Μάουρο Ικάρντι και Πάουλο Ντιμπάλα η Αργεντινή κέρδισε με 2-0 το Μεξικό σε φιλική αναμέτρηση. Ο φορ της Ίντερ άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' και στο 81' ο μεσοεπιθετικός της Γιουβέντους ολοκλήρωσε την εύκολη νίκη για την "αλμπιτσελέστε". Θυμίζουμε πως ο Λιονέλ Μέσι δεν αγωνίζεται μέχρι νεωτέρας με την εθνική του ομάδα.

Την έκτη της νίκη σε 10 αναμετρήσεις απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχε η Ιταλία, με 1-0, σε φιλικό που διεξήχθη στο Γκενκ. Το ματς κρίθηκε στις καθυστερήσεις με το γκολ του Πολιτάνο. Η αμερικανική ομάδα ηττήθηκε σε δεύτερο ματς μέσα σε λίγα 24ωρα, καθώς είχε προηγηθεί το 0-3 από την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ.

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το φιλικό με την Ονδούρα η Χιλή, επικρατώντας με 4-1. Το σκορ άνοιξε στο 8' ο Βιδάλ, με τον μέσο της Μπαρτσελόνα να κάνει στο 25' το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Λόπες στο 40'. Στο δεύτερο μέρος, η Χιλή είχε τον έλεγχο, με τον Σάντσες να πετυχαίνει στο 61' το 3-1, ενώ το σκορ έκλεισε ο Καστίγιο στο 84'.

Τέλος, σε άλλα φιλικά η Τουρκία ήρθε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Ουκρανία, η Αλβανία επιβλήθηκε 1-0 της Ουαλίας με πέναλτι του Μπαλάι στο 59', η Νότια Αφρική έφερε 1-1 με την Παραγουάη (90+3' Τάου - 32' Σανταντέρ), ενώ το Μαρόκο επιβλήθηκε εκτός έδρας με 0-1 της Τυνησίας (41' Εν Νεσιρί). Όσο για την Ιαπωνία, επικράτησε εύκολα με 4-0 του Κιργιστάν (2' Γιαμανάκα, 19' Χαραγκούτσι, 72' Οσάκο, 73' Νακαγίμα) και με το ίδιο σκορ η Νότια Κορέα του Ουζμπεκιστάν εκτός έδρας (9' Ναμ Τάε-Χι, 24' Χουάνγκ Εουϊ-Γιο, 70' Μουν Σέον-Μιν, 82' Σουκ).

AP Photo/Frank Augstein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ