ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέος γενικός γραμματέας της FIFA ο Κάτνερ

Νέος γενικός γραμματέας της FIFA ο Κάτνερ

Ο Μάρκους Κάτνερ θα αντικαταστήσει τον Ζερόμ Βάλκε στη θέση του γενικού γραμματέα της FIFA, μετά την απομάκρυνση του δευτέρου το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Ζερόμ Βάλκε, την Πέμπτη, απομακρύνθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα της FIFA. Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του, από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Είναι ο Γερμανός μέχρι πρότινος βοηθός του και πρώην οικονομικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Μάρκους Κάτνερ.

"Θα είναι ο Μάρκους Κάτνερ αυτός που θα διαχειριστεί τα τρέχοντα ζητήματα, από τη στιγμή που ήταν βοηθός γενικού γραμματέα", ανέφερε η λιτή ανακοίνωση που μοιράστηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της FIFA.

Ο νέος γενικός γραμματέας της FIFA κατείχε το πόστο του οικονομικού διευθυντής από το 2003 και το 2007 προήχθη στη θέση του βοηθού γενικού γραμματέα, στο πλευρό του πρόσφατα αποχωρήσαντα, Ζερόμ Βάλκε.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον 54χρονο Γάλλο παράγοντα, και τις κατηγόριες εμπλοκής του σε σκάνδαλο που αφορά στην απόκτηση κέρδους μέσα από πωλήσεις εισιτηρίων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το καλοκαίρι του 2014.

Η απομάκρυνση του Ζερόμ Βάλκε ήρθε λίγους μήνες μετά την παραίτηση του Ζεπ Μπλάτερ, λίγα 24ωρα μετά την επανεκλογή του δεύτερου στο ανώτατο αξίωμα της FIFA. Οι ζυμώσεις στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία λαμβάνουν χώρα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του νέου προέδρου, στις 26 Φεβρουαρίου του 2016.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ