ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νεϊμάρ ο πιο ακριβός στον κόσμο, ο Κέιν πάνω απ' τον Μέσι

Barcelona's Neymar celebrates at the end of the Copa del Rey final soccer match between Barcelona and Alaves at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain, Saturday May 27, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Barcelona's Neymar celebrates at the end of the Copa del Rey final soccer match between Barcelona and Alaves at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain, Saturday May 27, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Ο Νεϊμάρ είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, σύμφωνα με διεθνή οργανισμό. Δύο παίκτες της Τότεναμ πάνω από τον Λιονέλ Μέσι, πολύ πίσω ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Κιλιάν Εμ'Μπαπέ.

Η αξία του Νεϊμάρ ανέρχεται σε 210.700.000 ευρώ και είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στον κόσμο, σύμφωνα με αξιολόγηση του " CIES Football Observatory", μιας ερευνητικής ομάδας που δημιουργήθηκε το 2005 στο Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που εδρεύει στο Νοσατέλ της Ελβετίας.

Μετά από συγκέντρωση στοιχείων που αφορά την απόδοση των ποδοσφαιριστών και των συλλόγων τους, το διεθνές στάτους τους, το συμβόλαιο, την ηλικία και τη θέση, το "CIES" κοστολόγησε τους παίκτες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων του κόσμου αυτήν τη στιγμή.

Χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο, στη 2η θέση πίσω από τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα δεν είναι κάποιος συμπαίκτης του, αλλά ο 21χρονος Ντέλε Άλι της Τότεναμ με αξία 155.100.000 ευρώ. Το βάθρο συμπληρώνει ακόμα ένας επιθετικός των "σπιρουνιών", ο Χάρι Κέιν, ο οποίος στα 23 του και με συμβόλαιο μέχρι το 2022, κοστίζει 153.600.000 ευρώ.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε να βρεθεί στο top-3 και ακολουθεί στην 4η θέση με 151.700.000 ευρώ, ποσό το οποίο οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που αυτομάτως μειώνει την χρηματιστηριακή αξία του, ενώ πλέον είναι και αρκετά χρόνια μεγαλύτερος από τους "αντιπάλους" του.

Η επιθετική τριπλέτα της Μπαρτσελόνα συμπληρώνεται με την 6η θέση του Λουίς Σουάρες, πίσω από τον Αντουάν Γκριεζμάν που αξίζει περίπου 10.000.000 ευρώ περισσότερα. Δύο ποδοσφαιριστές που κοστολογήθηκαν και στην πραγματική αγορά με πολλά εκατομμύρια ευρώ, ο Πολ Πογκμπά και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ακολουθούν στην κατάταξη, ενώ το top-10 συμπληρώνουν οι Εντέν Αζάρ και Πάουλο Ντιμπάλα.

Ο κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" και των πιο σπουδαίων διοργανώσεων τη φετινή σεζόν, Κριστιάνο Ρονάλντο, βρίσκεται μόλις στην 11η θέση με αξία 112.400.000 ευρώ, απόρροια της ηλικίας του, αφού είναι ο πιο... γέρος παίκτης στους πρώτους 100 ποδοσφαιριστές της λίστας!

Στον αντίποδα, ο πιο νεαρός ποδοσφαιριστής της λίστας, ο Κιλιάν Εμ'Μπαπέ, βρίσκεται κοντά στον Πορτογάλο, αφού κατετάγη στην 18η θέση της λίστας με αξία 92.600.000 ευρώ και θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ πιο ψηλά, εάν το συμβόλαιό του με τη Μονακό δεν είχε ισχύ μόλις για δύο χρόνια ακόμη.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 100

Νεϊμάρ ο πιο ακριβός στον κόσμο, ο Κέιν πάνω απ' τον Μέσι

Photo credits: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ