ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νάπολι: Κατέρρευσε ο Οσπίνα με τραύμα στο κεφάλι

Νάπολι: Κατέρρευσε ο Οσπίνα με τραύμα στο κεφάλι

Το παιχνίδι της Νάπολι την Κυριακή(17/3) απέναντι στην Ουντινέζε σημαδεύτηκε από το σοκαριστικό τραυματισμό του τερματοφύλακα των "Παρτενοπέι", Νταβίντ Οσπίνα, ο οποίος αποχώρησε στο ημίχρονο για το νοσοκομείο.

Η Νάπολι κέρδισε την Κυριακή (17/3) την Ουντινέζε με 4-2 στο Σαν Πάουλο, όμως όλοι συζητούσαν για τον τραυματισμό του Νταβίντ Οσπίνα. Ο δανεικός από την Άρσεναλ τερματοφύλακας συγκρούστηκε στην αρχή του παιχνιδιού με τον επιθετικό της Ουντινέζε, Ιγκνάσιο Πουσέτο. Οι γιατροί του αγώνα έδεσαν με γάζες το ματωμένο κεφάλι του και του επέτρεψαν να συνεχίσει κανονικά τον αγώνα.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Οσπίνα κατέρρευσε και αποσύρθηκε από τον αγωνιστικό χώρο κατευθυνόμενος προς το νοσοκομείο. Εκεί επεβλήθη σε αξονική τομογραφία με τα αποτελέσματα να βγαίνουν καθαρά. Παρ' όλ΄αυτά ο Κολομβιανός θα παραμείνει στο νοσοκομείο 24 με 48 ώρες υπό παρακολούθηση.

Η απόφαση των γιατρών να επιτρέψουν στον Οσπίνα να συνεχίσει να παίζει έχει εγείρει θέμα συζήτησης σχετικά με τους "χαλαρούς" κανονισμούς της FIFA αναφορικά με τραυματισμούς στο κεφάλι. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δείχνει εμπιστοσύνη στις αποφάσεις των γιατρών για τέτοιες αποφάσεις, ενώ παρουσιάζει ως επιχείρημα επαρκών κανονισμών το τρίλεπτο διάστημα που δίνεται στους γιατρούς να αντιληφθούν εάν ο παίκτης έχει υποστεί διάσειση. Βέβαια, νευρολόγοι ανέφεραν στην αγγλική εφημερίδα "Telegraph" ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει ολοκληρωμένη διάγνωση εντός τριών λεπτών.

Το περιστατικό του Οσπίνα δεν ήταν το μοναδικό, αφού την Τετάρτη (13/3) στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Λιόν, κατά τον ίδιο τρόπο επετράπη στον τερματοφύλακα της Λιόν, Άντονι Λόπεζ, να συνεχίσει μετά από σύγκρουση στο κεφάλι με τον Φελίπε Κοουτίνιο. Ο Λόπεζ μετά από δέκα λεπτά αποχώρησε από το παιχνίδι χωρίς να είναι ικανός να συνεχίσει.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, FIFPro, προτείνει να υπάρξουν ειδικές αλλαγές για τους παίκτες που χτυπούν στο κεφάλι, χωρίς όμως η πρόταση αυτή να μπαίνει στην ατζέντα της FIFA. H FIFPro θέτει σε πρώτο πλάνο την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και τονίζει ότι πρέπει να υπάρχει ευαισθησία σχετικά με τα χτυπήματα στο κεφάλι. Για τον τραυματισμό του Λόπεζ ανέφερε: "Ξανά υπάρχουν σφάλματα στο πρωτόκολλο σχετικά με την διάσειση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ρίσκο να τραυματιστεί σοβαρά η υγεία των ποδοσφαιριστών."

Ο πρώην τερματοφύλακας του MLS, Τέιλορ Τουέλμαν, ο οποίος εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο λόγω πολλαπλών τραυμάτων στο κεφάλι έγραψε tweet κατηγορώντας την FIFA για τους χαλαρούς κανονισμούς αναφορικά με τραυματισμούς στο κεφάλι. "Σε ποιο σημείο θα φροντίσει η FIFA; Σοβαρά ενημερώστε με γιατί είναι σαν να παίζω ποδόσφαιρο σε ρεύμα αντίθετης κυκλοφορίας με την αμέλεια σας. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί και δεν πρέπει να συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Μίλαν - Ίντερ 2-3: Το ντέρμπι ξαναβάφτηκε "νερατζούρο"
Πρώτη ήττα για Γιουβέντους στη Serie A
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ