ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μυστήριο με 31 αχρησιμοποίητα εισιτήρια του Euro '96

Μυστήριο με 31 αχρησιμοποίητα εισιτήρια του Euro '96
AP PHOTO/DIETHER ENDLICHER

Μυστήριο με 31 αχρησιμοποίητα εισιτήρια του Euro '96, τα οποία θα τεθούν σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα, 22 χρόνια μετά τη διοργάνωση.

Το Euro του 1996, που διεξήχθη στην Αγγλία από τις 8 μέχρι τις 30 Ιουνίου με κεντρικό σύνθημα "το ποδόσφαιρο επιστρέφει στο σπίτι του", είχε μεγάλη νικήτρια την Γερμανία, η οποία επικράτησε στην παράταση του τελικού με 2-1 της Τσεχίας.

Σήμερα (30/04), 22 χρόνια μετά, είδε το φως της δημοσιότητας μία περίεργη είδηση σχετικά με αχρησιμοποίητα εισιτήρια της διοργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, ένα δέμα αχρησιμοποίητων εισιτηρίων για κάθε έναν αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βρέθηκε σε μία βαλίτσα, με τον ιδιοκτήτη να μην θέλει να κάνει γνωστό το όνομά του. Τα 31 εισιτήρια, τα οποία περιελάμβαναν και τον μεγάλο τελικό της 30ης Ιουνίου, έχουν συνολική αξία 1915€ και παραμένει μυστήριο γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν. Όπως έγινε γνωστό, αυτά βρέθηκαν στην πόλη Στόουκ-ον-Τρεντ της Αγγλίας.

Ο άνθρωπος που τα βρήκε, ανέφερε ότι επεξεργαζόταν κάποιες παλιές κάρτες του παππού του, όταν αντίκρισε το μπλοκ με τα αχρησιμοποίητα εισιτήρια. "Είναι πολύ περίεργο. Η μητέρα μου, η οποία πέθανε στην ηλικία των 90, δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πώς κατέληξαν στην βαλίτσα της. Δεν πιστεύω ότι ήταν συλλέκτρια εισιτηρίων. Πιθανότατα να κατέληξαν στα χέρια της από λάθος", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βρετανός εκτιμητής, τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κάτοχος των εισιτηρίων θα ήταν απίθανο να παρευρεθεί σε όλα τα παιχνίδια, καθώς μερικά από αυτά διεξάγονταν την ίδια ώρα.

Photo credits: AP Photo/Diether Endlicher

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ