ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπουφόν: "Με ήθελε ο Σερ Άλεξ στην Γιουνάιτεντ"

PSG goalkeeper Gianluigi Buffon thumbs up during the Champions League group C soccer match between Red Star and Paris Saint Germain, in Belgrade, Serbia, Tuesday, Dec. 11, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
PSG goalkeeper Gianluigi Buffon thumbs up during the Champions League group C soccer match between Red Star and Paris Saint Germain, in Belgrade, Serbia, Tuesday, Dec. 11, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποκάλυψε ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον παρακολουθούσε θέλοντας να τον πάρει στο Όλντ Τράφορντ.

Με αφορμή τον επαναληπτικό αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Φάση των 16 του Champions League, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Ρίο Φέρντιναντ για το "BT Sports". Εκεί, ο 41χρονος τερματοφύλακας αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες της καριέρας του.

Η μεγάλη αποκάλυψη φυσικά ήταν ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον παρακολουθούσε από το 1999 και για τουλάχιστον τρία χρόνια ψάχνοντας τον αντικαταστάτη του Πέτερ Σμάιχελ. Τελικά ο Ιταλός γκολκίπερ δεν πήγε ποτέ στην Αγγλία, αφού είχε μάτια μόνο για την Πάρμα, ενώ ο Σερ Άλεξ κατάφερε να βρει τερματοφύλακα άξιο του Σμάιχελ το 2005, που πήρε τον Έντουιν Βαν Ντερ Σαρ.

"Ναι, όταν ήμουν παιδί και έπαιζα για την Πάρμα, ο Φέργκιουσον με παρακολουθούσε στενά για δύο ή τρία χρόνια και έστελνε πάντα σκάουτερ να με παρακολουθούν. Εκείνη την στιγμή, η Πάρμα ήταν όλος μου ο κόσμος και δεν ένιωθα ότι θα έφευγα" δήλωσε ο Τζίτζι, αν και τελικά άφησε την Πάρμα το 2001 για την Γιουβέντους, στην οποία έμεινε για 18 ολόκληρα χρόνια.

Η επόμενη αποκάλυψη ήταν ότι και η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, η Σίτι, προσπάθησε και εκείνη να τον κάνει δικό της: "Είχα μία μεγάλη πρόταση από την Μάντσεστερ Σίτι όταν ξεκίνησε να χτίζει την ομάδα. Ήθελαν να είμαι η πρώτη τους μεταγραφή, αλλά έμεινα στη Γιούβε."

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ