Μπλάτερ: Έπεσε μία από τις κατηγορίες εις βάρος του για διαφθορά

Ο Ζεπ Μπλάτερ αποκάλυψε πως μία από τις κατηγορίες για διαφθορά που εκκρεμούσαν εις βάρος του μπήκε οριστικά στο συρτάρι, πέντε χρόνια ακριβώς μετά από την παραίτησή του από πρόεδρος της FIFA.

Ο Ζεπ Μπλάτερ αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες ελέω των σκανδάλων διαφθοράς που βγήκαν στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και τον ώθησαν να αποχωρήσει από την προεδρία της FIFA, ωστόσο την Τρίτη (2/6) είχε έναν αρκετά λόγο να χαμογελάσει.

Αυτός αφορά τη δικαστική νίκη του σε μία από τις υποθέσεις που υπάρχουν εναντίον του και είχε να κάνει με κατηγορία για "αθέμιτη διαχείριση και παραβίαση της εμπιστοσύνης", με τον 84χρονο άλλοτε ισχυρό άνδρα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, να δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

"Ενημερώθηκα επίσημα σήμερα από τον δημόσιο κατήγορο της ελβετικής δικαιοσύνης πως αποφάσισε να κλείσει την υπόθεση. Αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο που έρχεται πέντε χρόνια ακριβώς από την απόφασή μου να αδειάσω τη θέση του προέδρου της FIFA".

Την ώρα πάντως που ο Μπλάτερ απαλλάχτηκε από μία κατηγορία, ο δημόσιος κατήγορος της ελβετικής δικαιοσύνης ξεκαθάρισε πως η έρευνα για το άλλο σκέλος της υπόθεσης του 2015, που αφορά την πληρωμή 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,88 εκατομμυρίων ευρώ) στον Μισέλ Πλατινί, είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Από την πλευρά της, η FIFA έχει 10 ημέρες προθεσμία να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, με εκπρόσωπο της ομοσπνδίας να ξεκαθαρίζει πως δεν έχουν λάβει ακόμα επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.