ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουρίνιο: "Η μόνη φορά που έκλαψα ήταν μετά τον αποκλεισμό από την Μπάγερν"

Μουρίνιο: "Η μόνη φορά που έκλαψα ήταν μετά τον αποκλεισμό από την Μπάγερν"
AP PHOTO/JENS MEYER

Ο Ζοζέ Μουρίνιο τόνισε σε συνέντευξη στην Marca πως η Ρεάλ ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ισπανία και στην Ευρώπη το 2011-12 και παραδέχτηκε πως η μόνη φορά που δεν άντεξε και έκλαψε ήταν μετά τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Μπάγερν.

Στις 2 Μαΐου 2012 η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επιβλητικό πέρασμα από το Σαν Μαμές επικρατώντας 3-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και έξασφάλισε μαθηματικά το πρωτάθλημα, που ήταν το 32ο στην ιστορία της.

Ένα πρωτάθλημα που το άξιζε πέρα για πέρα καθώς εκείνη τη σεζόν έγραψε ιστορία κάνοντας ρεκόρ πόντων (100), γκολ (121) και εντός έδρας νικών (16), ενώ παράλληλα κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα που μετρούσε τρεις διαδοχικές κατακτήσεις στην La Liga.

Με αφορμή αυτή την επέτειο των οκτών χρόνων, η Marca πήρε συνέντευξη από τον αρχιτέκτονα εκείνης της ομάδας, τον Ζοζέ Μουρίνιο που ήταν στον πάγκο των μερένγκες από το 2010 μέχρι το 2013, με τον Special One να αφιερώνει διθυραμβικά σχόλια για εκείνη την ομάδα.

Μουρίνιο: "Η μόνη φορά που έκλαψα ήταν μετά τον αποκλεισμό από την Μπάγερν"

"Η Ρεάλ εκείνη τη σεζόν ήταν η καλύτερη ομάδα όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στην Ευρώπη. Πηγαίναμε στο Camp Nou ξέροντας πως ήμασταν καλύτεροι (η Ρεάλ νίκησε 2-1 στις 21 Απριλίου 2012 και ουσιαστικά κλείδωσε τον τίτλο πριν τη μαθηματική κατάκτησή του στο Μπιλμπάο).

Βάζαμε τέλος στην κυριαρχία της Μπαρτσελόνα κατακτώντας το πρωτάθλημα με ρεκόρ πόντων και με ρεκόρ παραγωγής τερμάτων", δήλωσε ο Μουρίνιο, ο οποίος στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της τριετούς παραμονής του στην Μαδρίτη, υπήρχε ένα ματς που τον στενοχώρησε πολύ και τον έκανε να κλάψει για μία και μοναδική φορά στην προπονητική καριέρα του.

"Τη βραδιά που η Μπάγερν μας απέκλεισε στο Champions League στα πέναλτι, το 2012, ήταν η μοναδική φορά που έχω κλάψει για ένα άσχημο αποτέλεσμα.

Ήμασταν με τον Καράνκα έξω από το σπίτι μου και μέναμε μέσα στο αμάξι, κλαίγοντας. Ήμουν πολύ θλιμμένος γιατί τότε είχαμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης".

Όσον αφορά στους επικριτές του, που τον κατηγορούν πως στήνει αρκετά αμυντικά τις ομάδες του δίνοντας περισσότερο έμφαση στην καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου παρά στο πώς θα δημιουργήσει και θα παράγει η δική του ομάδα, ο Πορτογάλος είπε:

"Εγώ δεν λέω τίποτα, η ιστορία μιλάει για μένα και εγώ δεν θα μπορούσα να πω κάτι καλυτερο. Αμυντικογενής; Η ιστορία δείχνει το αντίθετο..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ