ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Mουντιάλ Κ17: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Βραζιλία με ανατροπή κόντρα στο Μεξικό

Brazilian players celebrate after their team's 2-1 victory over Mexico at the end of FIFA U-17 World Cup Brazil 2019 final soccer match at Arena Bezerrao in Brasilia, Brazil, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Eraldo Peres)
Brazilian players celebrate after their team's 2-1 victory over Mexico at the end of FIFA U-17 World Cup Brazil 2019 final soccer match at Arena Bezerrao in Brasilia, Brazil, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Eraldo Peres) AP PHOTO/ERALDO PERES

Με μεγάλη ανατροπή στο φινάλε και γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Βραζιλία νίκησε 2-1 το Μεξικό και αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στις ηλικίες κάτω των 17 ετών για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Σε έναν δραματικό τελικό που έσπασε καρδιές και κράτησε καθηλωμένους τους θεατές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η εθνική Βραζιλίας Κ17 επιβλήθηκε 2-1 της αντίστοιχης του Μεξικού και πανηγύρισε στην πατρίδα της την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου για τέταρτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από το 2003 (1997 και 1999 οι δύο πρώτες της κατακτήσεις).

Ο τελικός στο "Estádio Walmir Campelo" βρήκε τους Μεξικανούς να ανοίγουν το σκορ στο 66' με κεφαλιά του Γκονσάλες μετά από σέντρα από αριστερά του Πισούτο και να παίρνουν σημαντικό προβάδισμα για το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία τους στο θεσμό (δις νικητές του τουρνουά, το 2005 και το 2011), όμως οι διοργανωτές δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Brazil's Kaio Jorge, center, celebrates with teammates after scoring his side's first goal against Mexico during the FIFA U-17 World Cup Brazil 2019 final soccer match at Arena Bezerrao in Brasilia, Brazil, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Eraldo Peres)
Brazil's Kaio Jorge, center, celebrates with teammates after scoring his side's first goal against Mexico during the FIFA U-17 World Cup Brazil 2019 final soccer match at Arena Bezerrao in Brasilia, Brazil, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Eraldo Peres) AP PHOTO/ERALDO PERES

Πίεσαν για την ισοφάριση και έφτασαν σε αυτήν στο 84' χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κάιο Ζόρζε (ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα μετά από χρήση του VAR) ενώ στο 93' ολοκλήρωσαν την ανατροπή, με τον Κόουτο να βγάζει καλοζυγισμένη σέντρα και τον Λάζαρο με σουτ στην κίνηση από πλεονεκτική θέση να γράφει το τελικό 2-1!

Ουσιαστικά, η βερντεόρο μιμήθηκε το κατόρθωμά της στον ημιτελικό την περαμένη Παρασκευή όπου είχε βρεθεί να χάνει με 2-0 στο 13ο λεπτό του ημιτελικού από την Γαλλία, για να κάνει την ανατροπή με τα γκολ των Κάιο Ζόρζε (62'), Γκαμπριέλ Βερόν (76') και Λάζαρο (89').

Brazilian players celebrate after their team's 2-1 victory over Mexico at the end of FIFA U-17 World Cup Brazil 2019 soccer match at Arena Bezerrao in Brasilia, Brazil, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Eraldo Peres)
Brazilian players celebrate after their team's 2-1 victory over Mexico at the end of FIFA U-17 World Cup Brazil 2019 soccer match at Arena Bezerrao in Brasilia, Brazil, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Eraldo Peres) AP PHOTO/ERALDO PERES

Το φινάλε του τουρνουά βρήκε την Βραζιλία να κατακτά το τρόπαιο έχοντας μόνο νίκες (8) και για κορυφαίο σκόρερ της τον Κάιζ Ζόρζε με 5 γκολ, με την Σελεσάο να είναι πλέον στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα με τις κατακτήσεις, έχοντας έναν τίτλο λιγότερο από την Νιγηρία.

Να σημειωθεί πως την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση κατέκτησε η Γαλλία, η οποία επικράτησε με 3-1 της Ολλανδίας χάρη σε χατ-τρικ του Καλιμουέντο-Μουινγκά.

ΜΕΞΙΚΟ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ 1-2 (HIGHLIGHTS):

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ