ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίλαν Μπάρος: Αποσύρεται στο τέλος της χρονιάς

Μίλαν Μπάρος: Αποσύρεται στο τέλος της χρονιάς
AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Σε ηλικία 39 ετών ο Μίλαν Μπάρος κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, καθώς το τελευταίο διάστημα ο Τσέχος επιθετικός είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

Ο Μίλαν Μπάρος αναμένεται να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο τέλος της χρονιάς, βάζοντας τέλος σε μια λαμπρή 22ετή καριέρα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Τελευταία του ομάδα του 39χρονου επιθετικού ήταν η Μπάνικ Οστράβα στην Τσεχία, εκεί δηλαδή που είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Κατά την πολυετή θητεία του μάλιστα κατέκτησε το Champions League με τη Λίβερπουλ το 2005.

Ιδιαίτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό είναι για τον ημιτελικό του Euro 2004, όπου η Ελλάδα απέκλεισε την Τσεχία και η ελληνική άμυνα σταμάτησε με ιδιαίτερη επιτυχία τόσο αυτόν, όσο και τον διόσκουρό του στην εθνική ομάδα, Γιάν Κόλερ. Σε μια διοργάνωση πάντως που ο ίδιος κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι. Ο πολύπειρος στράικερ αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα της Τσεχίας το 2012, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 93 φορές και σκόραρε 41 τέρματα.

Στην καριέρα του αγωνίστηκε στις: Μπάνικ Οστράβα, Λίβερπουλ, Άστον Βίλα, Λιόν, Πόρτσμουθ, Γαλατασαράι, Αντάλιασπορ, Μλάντα Μπόλεσλαβ και Σλόβαν Λίμπερετς. Τη φετινή σεζόν έπαιξε μόλις δύο φορές, καθώς αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα και τη γάμπα, αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Photo Credits: AP Photo/Petr David Josek

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ