ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παιδιά με σβάστικες και ναζιστικούς χαιρετισμούς στον τελικό κυπέλλου Βουλγαρίας

Παιδιά με σβάστικες και ναζιστικούς χαιρετισμούς στον τελικό κυπέλλου Βουλγαρίας
AP PHOTO/UKRINFORM

Παιδιά χαιρετούσαν ναζιστικά και είχαν ζωγραφισμένες στο σώμα τους σβάστικες στο γήπεδο πριν από τον τελικό του κυπέλλου Βουλγαρίας μεταξύ Σλάβια και Λέφσκι.

Αποκρουστικές εικόνες στον τελικό Κυπέλλου Βουλγαρίας, όπου η Σλάβια νίκησε με 4-2 στα πέναλτι τη Λέφσκι. Δύο παιδιά, που δεν είχαν φτάσει ούτε στην εφηβεία, βρέθηκαν στον στίβο του "Βασίλ Λέφσκι" και προχώρησαν σε ένα ναζιστικό σόου πριν από τη σέντρα του αγώνα στο "Βασίλ Λέφσκι" της Σόφιας.

Τα δύο αγόρια, φίλαθλοι της Λέφσκι, είχαν ζωγραφισμένα στο σώμα τους σβάστικες και το ακρωνύμιο A.C.A.B. (All Cops Are Bastards) και χαιρετούσαν ναζιστικά.

"Βλέπουμε ναζιστικούς χαιρετισμούς, που είναι ανησυχητικό για εμάς", δήλωσε η Στέφκα Ίλιεβα, επιθεωρητής της κρατικής πρόνοιας στη Βουλγαρία. Υποστήριξε ότι η υπηρεσία της θέλει να ταυτοποιήσει τα παιδιά κι αν ήταν ασυνόδευτα στο γήπεδο, οι γονείς τους θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 500 λεβ (περίπου 250 ευρώ).

Το 2012, η Λέφσκι είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 30.000 ευρώ από την UEFA για ρατσιστική συμπεριφορά σε αγώνα του Europa League. Η εγχώρια ομοσπονδία, η οποία έχει κατηγορηθεί για ελαστικότητα υπέρ της Λέφσκι, την τιμώρησε το 2013 με πρόστιμο 37.500 λεβ, όταν φίλαθλοί της σήκωσαν πανό με μία σβάστικα και ένα άλλο με την ημερομηνία των γενεθλίων του Αδόλφου Χίτλερ.

Το 2014 τιμωρήθηκε με νέο πρόστιμο, όταν οπαδοί της σήκωσαν πανό με μήνυμα "θάνατος στους πρόσφυγες" και "αίμα θα χυθεί στη γη μας". Περίπου 40 οπαδοί της Λέφσκι προσήχθησαν τον Απρίλιο, όταν τραυματίστηκε μία αστυνομικός από μικρή έκρηξη κατά τη διάρκεια αγώνα.

Photo credits: AP Photo/Ukrinform

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ