ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέσι: "Σταματώ από την εθνική Αργεντινής"!

Μέσι: "Σταματώ από την εθνική Αργεντινής"!

Ο Λιονέλ Μέσι έριξε "βόμβα μεγατόνων" μετά τον χαμένο τελικό του Copa America Centenario για την Αργεντινή αφού ανακοίνωσε πως σταματάει από την "αλμπισελέστε"!

Δεύτερο σοκ στην Αργεντινή μέσα σε λίγη ώρα και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο! Μετά την ήττα από την Χιλή (με 4-2 στα πέναλτι) στον τελικό του Copa America Centenario και την απώλεια του τροπαίου, ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε μπροστά στις κάμερες της αργεντίνικης τηλεόρασης πως έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της χώρας, "κουρασμένος" από την προσπάθειά του να κατακτήσει ένα σημαντικό τρόπαιο με την Αργεντινή χωρίς όμως επιτυχία.

"Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μας συνέβη ξανά και πάλι στα πέναλτι. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος τελικός. Προσπαθήσαμε και δεν ήταν γραπτό να βγούμε νικητές. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να κάνουμε οποιαδήποτε ανάλυση.

"Στα αποδυτήρια σκέφτηκα ότι η εθνική ομάδα δεν είναι για μένα. Αυτό αισθάνομαι τώρα. Με στενοχωρεί που μου συνέβη ξανά καθώς και το γεγονός ότι αστόχησα σε εκτέλεση πέναλτι. Δεν είναι αρκετό να πηγαίνεις σε τελικούς και να μην κατακτάς το τρόπαιο.

Μέσι: "Σταματώ από την εθνική Αργεντινής"!

Δεν μπορώ άλλο μετά από 4 τελικούς. Πιστεύω ότι έχω πάρει την απόφασή μου. Παίρνω την απόφαση για μένα και για πολύ κόσμο που το επιθυμεί αυτό.

Πάλεψα τόσο σκληρά αλλά φεύγω χωρίς να τα έχω καταφέρει", τόνισε χαρακτηριστικά ο πεντάκις κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, ο οποίος μετράει τέσσερις χαμένους τελικούς με την Εθνική Αργεντινής ενώ ήταν ο μοιραίος στον φετινό απέναντι στη Χιλή αφού αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι.

Συγκεκριμένα, ο "Pulga" έχει βγει ηττημένος σε τρεις τελικούς Copa America (2007, 2015, 2016) ενώ δεν τα είχε καταφέρει και πριν δύο χρόνια με την εθνική Αργεντινής, όταν η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια είχε χάσει στον τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας από την Γερμανία, με το γκολ του Μάριο Γκέτσε λίγο πριν το τέλος της παράτασης.

Μέσι: "Σταματώ από την εθνική Αργεντινής"!

"Είπα στον Λέο (Μέσι) ότι ένα πέναλτι δεν αλλάζει τα πράγματα. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι παίκτες αλλά αυτό που είδα σήμερα στα αποδυτήρια δεν το έχω ξαναδεί ποτέ", δήλωσε ο Σέρχιο Αγκουέρο αναφορικά με την πρόθεση του Λιονέλ Μέσι να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια (λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση των 29ων γενεθλίων του) από την εθνική Αργεντινής, ενώ ο γκολκίπερ της "αλμπισελέστε" Σέρχιο Ρομέρο υπογράμμισε: "Πιστεύω πως ο Λέο μίλησε εν θερμώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ την εθνική ομάδα χωρίς τον Μέσι. Σίγουρα θα το σκεφτεί και θα επιστρέψει".

Μέσι: "Σταματώ από την εθνική Αργεντινής"!

Σημειώνεται πως ο Μέσι είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αργεντινής με 55 γκολ (ξεπέρασε κατά τη διάρκεια του Copa America Centenario τον επίσης σπουδαίο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα που είχε σταματήσει στα 54), με τον 29χρονο άσο να τα έχει σημειώσει σε 112 παιχνίδια.

H αντίδραση του Μέσι μετά την απώλεια του τροπαίου:

Ο Μέσι δέχεται την παρηγοριά των συμπαικτών του:

LEGENDS: Οι θρύλοι του ποδοσφαίρου έχουν τη δικιά τους στέγη στα footshirts!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ