ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μένει πίσω η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

Μένει πίσω η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA
INTIME SPORTS

Η ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Κρασνοντάρ και η ήττα του Αστέρα από το ΑΠΟΕΛ, έδωσαν λίγους βαθμούς στην Ελλάδα και άνοιξε η διαφορά με τις χώρες που κυνηγάει στην κατάταξη της UEFA.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Κρασνοντάρ στην Τούμπα, ο Αστέρας έχασε 2-1 με ανατροπή από το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας και ως εκ τούτου η Ελλάδα πήρε ελάχιστους βαθμούς στην κατάταξη της UEFA και διατηρήθηκε στην 14η θέση, αλλά με σημαντική διαφορά από τις χώρες που κυνηγάει.

Στόχος είναι να έρθει πάλι η 12η θέση, ώστε να υπάρξει απευθείας θέση στο Champions League για τον πρωταθλητή την σεζόν 2017/18. Αν όχι, τουλάχιστον να μπορέσει να... καβαλήσει τους Τσέχους και εκεί περιμένει ο κάτοχος του Europa League να εξασφαλίσει θέση στους ομίλους από το πρωτάθλημά του και να μπει ο πρωταθλητής Ελλάδας στους ομίλους του Champions League.

Οι Τούρκοι, μετά και τη νίκη της Φενέρμπαχτσε και την ισοπαλία της Μπεσίκτας, ανέβηκαν στην 11η θέση με 31.800 βαθμούς, ενώ οι Ελβετοί έπεσαν 12οι με 31.575 βαθμούς, έχοντας όμως δυο ομάδες να συνεχίζουν στην Ευρώπη και η χώρα μας τρεις. Η Τσεχία έχει 29.725 βαθμούς, με την Ελλάδα να έφτασε τους 28.300, δηλαδή μετράει 1.425 λιγότερους. Αρκετά σημαντική απόσταση και μένει να δούμε τι θα μπορέσει να αλλάξει στην συνέχεια.

Ακολουθεί η κατάταξη και σε σε παρένθεση είναι ο αριθμός των ομάδων που συνεχίζουν σε σχέση με αυτές που ξεκίνησαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μένει πίσω η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ