ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μείωση ποινών για Πλατινί και Μπλάτερ

Μείωση ποινών για Πλατινί και Μπλάτερ

Η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA επικύρωσε τη μείωση των ποινών από οκτώ σε έξι χρόνια για τους καθαιρεθέντες προέδρους της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί και Ζεπ Μπλάτερ αντίστοιχα.

Η έφεση των καθαιρεθέντων προέδρων της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί και Ζεπ Μπλάτερ αντίστοιχα, κατά της απόφασης του Δεκεμβρίου του 2015 περί αποκλεισμού τους από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τα επόμενα οκτώ χρόνια, έφερε και τη μείωση της ποινής σε έξι, δύο ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου της FIFA.

Οι δύο άλλοτε πανίσχυροι άνδρες σε UEFA και FIFA αντίστοιχα κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη συναλλαγή 3 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία το 2011 (2.000.000 ελβετικά φράγμα άλλαξαν χέρια, πηγαίνοντας από λογαριασμό της FIFA στον τότε πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί), με τον Μπλάτερ να αδυνατεί να πείσει στην απολογία του πως η καταβολή των χρημάτων έγινε κατόπιν προφορικού συμβολαίου που έχει νομική ισχύ επί ελβετικού εδάφους.

Οι δικηγόροι του Μισέλ Πλατινί ανακοίνωσαν ότι ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής και παράγοντας θα προσφύγει στο CAS με σκοπό την τελική του δικαίωση.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ