ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με 8 άνδρες η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράν!

Με 8 άνδρες η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράν!

Νέες "σκιές" κυκλώνουν το γυναικείο ποδόσφαιρο του Ιράν, μετά την καταγγελία ότι οκτώ μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας ήταν άνδρες.

Αξιωματούχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ιράν υποστήριξε ότι οκτώ μέλη της γυναικείας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας, ήταν είτε άνδρες είτε δεν είχε ολοκληρωθεί η εγχείριση αλλαγής φύλου τους.

"Οκτώ παίκτες έπαιζαν με τη γυναικεία εθνική ομάδα του Ιράν, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την εγχείριση αλλαγής φύλου", υποστήριξε ο Μοχτάμπι Σαρίφι, αξιωματούχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σε αθλητική ιστοσελίδα της ασιατικής χώρας προκαλώντας αίσθηση με τις δηλώσεις του.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές στο Ιράν, παρά το θεοκρατικό καθεστώς που κυβερνά τη χώρα. Μάλιστα οι κανόνες είναι τόσο αυστηροί που δεν επιτρέπεται σε γυναίκες να παρακολουθήσουν αναμετρήσεις του ανδρικού ποδοσφαίρου.

Με 8 άνδρες η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράν!

Ενδεικτικό τούτου, η απαγόρευση στην αρχηγό της γυναικείας εθνικής ομάδας του Ιράν να ταξιδέψει στο Πανασιατικό τουρνουά futsal της Μαλαισίας, από τον άντρα της, ο οποίος δεν της έδινε το διαβατήριο.

Οι παίκτες που καταγγέλλεται ότι αγωνίστηκαν με τη γυναικεία εθνική ομάδα του Ιράν, φορούσαν μαντίλες, μακρυμάνικες φανέλες και φόρμες όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Ωστόσο, ο Μοχτάμπι Σαρίφι δεν έδωσε... ονόματα και διευθύνσεις. Παράλληλα, υποστήριξε πως μερικοί εκ των κατηγορουμένων, έπαιζαν για χρόνια με την εθνική ομάδα του Ιράν.

Οι πρώτες φήμες είχαν ξεσπάσει στις αρχές του 2010 με το Υπουργείο Αθλητισμού της ασιατικής χώρας να υποβάλλει σε έλεγχο φύλου όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών, το περασμένο έτος, κάτω από καταγγελίες ότι τέσσερα εξ' αυτών είτε ήταν άνδρες είτε δεν είχαν ολοκληρώσει την εγχείριση αλλαγής φύλου, η οποία είναι νόμιμη στο Ιράν.

Με 8 άνδρες η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράν!

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι αθλητικές Αρχές της χώρας προτίθενται να υποβάλλουν σε έλεγχο φύλου όλα τα μέλη της γυναικείας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για να διαπιστωθεί η αλήθεια των καταγγελιών.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ