ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάθημα ζωής από έναν 10χρονο

Μάθημα ζωής από έναν 10χρονο

Η ιστορία του 10χρονου Σαντιάγκο Φρέτες που έγινε το πρόσωπο των ημερών εξαιτίας της φωτογραφίας του να παρακολουθεί το τελευταίο ματς του Ντιέγκο Μιλίτο πάνω στην πατερίτσα του έχοντας μόνο ένα πόδι. (VIDEOS)

Τις τελευταίες ημέρες μία φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Έχει τραβηχτεί στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Ντιέγκο Μιλίτο και δείχνει δύο πιτσιρικάδες να είναι ανεβασμένοι πάνω σε μία πατερίτσα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Μόνο που ο ένας από αυτούς έχει ένα πόδι. Ο μικρός Σαντιάγο Φρέτες έγινε χωρίς να το γνωρίζει το πρόσωπο των ημερών και συνάμα παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία του από την αρχή. Ο 10χρονος "Σάντι" αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας το οποίο ανάγκασε τους γιατρούς να του ακρωτηριάσουν το δεξί του πόδι. Αυτό δεν εμπόδισε τον πιτσιρικά να ακολουθήσει τα όνειρα του.

Κάθε μέρα πηγαίνει για ποδόσφαιρο με τους φίλους του δίπλα στο γήπεδο της αγαπημένης του Ράσινγκ Κλουμπ, ενώ ασχολείται και με άλλα σπορ όπως το τάε κβον ντο και η ποδηλασία. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η μητέρα του συχνά πυκνά του αρέσει να πηγαίνει για βόλτες στο βουνό δείχνοντας ότι το πρόβλημα του δεν τον "νίκησε".

Το περασμένο Σάββατο ο Ντιέγκο Μιλίτο έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι και φυσικά πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να το παρακολουθήσουν. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο μικρός Σαντιάγκο μαζί με ένα φίλο του που παίζουν μαζί ποδόσφαιρο. Έτσι, αποφάσισαν να σκαρφαλώσουν έναν τοίχο ύψους 1,70 για να μπορέσουν να δουν τον αγώνα.

Όπως αποκάλυψε ο "Σάντι" συνηθίζει να βλέπει τα ματς πατώντας πάνω στην πατερίτσα του. Κάτι, που δεν ίσχυε για το φίλο του. "Εγώ βλέπω τα ματς πάντοτε ανεβασμένος στην πατερίτσα, αλλά ο φίλος μου συνεχώς πηδούσε για να μπορέσει να δει το ματς και έτσι του δάνεισα τη μία" τόνισε μιλώντας στον τοπικό Τύπο.

Τη φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω την τράβηξε η μητέρα του η οποία είδε από μακριά τη συγκεκριμένη εικόνα και φρόντισε να την αποθανατίσει. "Πάει πάντα παντού με την μπάλα. Το παιδί δίπλα του είναι ένα από αυτά με τα οποία παίζουν μαζί ποδόσφαιρο. Περίπου 20 άτομα ήταν πίσω από τον τοίχο και έβλεπαν τον αγώνα. Ο "Σάντι" ανέβηκε πάνω στην πατερίτσα του, ενώ ο φίλος του πηδούσε και προσπαθούσε να δει έτσι το παιχνίδι. Τότε ο "Σάντι" του έδωσε τη μία πατερίτσα του και έκατσαν δίπλα δίπλα και είδαν το παιχνίδι. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό και αποφάσισα να τραβήξω τη φωτογραφία" ήταν ορισμένα από τα λόγια που είπε η μητέρα του 10χρονου.

Όλα τα παραπάνω έκαναν τον "Σάντι" πρόσωπο των ημερών και όπως θα δείτε παρακάτω αρκετά ρεπορτάζ έγιναν για εκείνον και τη μεγάλη του αγάπη για τη Ράσινγκ και το ποδόσφαιρο.

Οι ευχές του Μιλίτο στα γενέθλια του
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ