ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματέους Περέιρα: Τον ήθελε η ΑΕΚ, αρέσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Nuremberg's Matheus Pereira gestures during the German Bundesliga soccer match between 1. FC Nuremberg and FC Bayern Munich in Nuremberg, Germany, Sunday, April 28, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Nuremberg's Matheus Pereira gestures during the German Bundesliga soccer match between 1. FC Nuremberg and FC Bayern Munich in Nuremberg, Germany, Sunday, April 28, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Ματέους Περέιρα ακούστηκε για την ΑΕΚ σε δύο διαδοχικές μεταγραφικές περιόδους, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Ένα χρόνο μετά, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ κάνει πράγματα και θαύματα με τη Γουέστ Μπρομ και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τον Ιανουάριο του 2019, οι διοικούντες την ΑΕΚ αναζητούσαν έναν ποδοσφαιριστή για τα "φτερά" της επίθεσης, αφού η απόφαση να μην αποκτηθεί εξτρέμ κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο είχε αντίκτυπο στην αγωνιστική πορεία των "κιτρινόμαυρων" μέσα στη σεζόν. Μία από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν σοβαρά, όπως είχε γράψει και ο Ευάγγελος Μίχος στο 24ο Ευαγγέλιο, ήταν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Σπόρτινγκ, Ματέους Περέιρα.

Ο 22χρονος εξτρέμ δεν ήταν άγνωστους στους ιθύνοντες της ομάδας, καθώς και τον Αύγουστο του 2018 είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Ένωσης, αλλά την τελευταία στιγμή η Σπόρτινγκ προτίμησε να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού στη Νυρεμβέργη, η οποία προσέφερε στα "λιοντάρια" και 500.000 ευρώ ως ενοίκιο. Ωστόσο, ο δανεισμός του στη γερμανική ομάδα δεν εξελίχθηκε ιδανικά, αφού στο πρώτο μισό της σεζόν είχε μόλις οχτώ συμμετοχές με 357 λεπτά συνολικά. Γι' αυτό το λόγο, το όνομά του επανήλθε στο προσκήνιο για την ΑΕΚ κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά και πάλι οι συζητήσεις των δύο πλευρών δεν καρποφόρησαν.

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ

Ο Περέιρα παρέμεινε στη Νυρεμβέργη, ενώ μετά την αλλαγή προπονητή στα μέσα Φεβρουαρίου, πήρε περισσότερες ευκαιρίες από τον Μπόρις Σόμερς που είχε αντικαταστήσει τον Μίχαελ Κέλνερ. Αποτέλεσμα, να ολοκληρώσει τη χρονιά με τρία γκολ και δύο ασίστ σε 21 συμμετοχές σε Bundesliga και DFB Pokal. Όμως, ο υποβιβασμός της Νυρεμβέργης στη Zweiteliga είχε ως αποτέλεσμα ο Περέιρα να επιστρέψει στην Σπόρτινγκ. Βέβαια, η παραμονή του στην πορτογαλική ομάδα θα ήταν βραχύβια, αφού ο Βραζιλιάνος δεν βρισκόταν στα πλάνα ενόψει της νέας σεζόν και αναζητήθηκε εκ νέου μία ομάδα για να δοθεί δανεικός.

Ο ΜΠΙΛΙΤΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ

Τελικά, η νέα ομάδα βρέθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Championship. Η Γουέστ Μπρομ, η οποία έχει βλέψεις ανόδου στην Premier League, ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της Σπόρτινγκ για δανεισμό ενός έτους και οψιόν αγοράς ύψους 9.500.000 ευρώ. Υπό την καθοδήγηση του Σλάβεν Μπίλιτς, ο Περέιρα έχει παρουσιάσει μία εντυπωσιακή εικόνα, έχοντας εννιά(!) ασίστ και τρία γκολ σε 14 συμμετοχές στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μετά από 16 αγωνιστικές, η Γουέστ Μπρομ είναι πρώτη με 33 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη δεύτερη Πρέστον, με τον Περέιρα να έχει συμμετοχή έμμεσα ή άμεσα στα 12 απ' τα 29 γκολ της ομάδας του, δηλαδή στο 41% των τερμάτων. Ένα εντυπωσιακό στατιστικό το οποίο αποδεικνύει τη συμβολή, αλλά και το πόσο καθοριστικός είναι ο Περέιρα για τα "hawthorns".

ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του 23χρονου εξτρέμ έχουν προκαλέσει, ήδη, το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, προεξέχουσας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της " Mirror", ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και οι συνεργάτες του εξετάζουν την περίπτωση του Περέιρα ενόψει του Ιανουαρίου. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο μεγάλος στόχος των "Κόκκινων Διαβόλων" είναι ο Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ, αλλά οι υπερβολικές απαιτήσεις των Βεστφαλών βάζουν "εμπόδια" σε ένα πιθανό deal.

Αντίθετα, ο Περέιρα είναι μία πιο προσιτή και φυσικά πιο οικονομική λύση. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η Γουέστ Μπρομ να ενεργοποιήσει τη ρήτρα άμεσα προκειμένου στη συνέχεια να τον πουλήσει στην τιμή που επιθυμούν οι διοικούντες την αγγλική ομάδα και η οποία θα είναι -προφανώς- αρκετά υψηλότερη σε σχέση με τα 9.500.000 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν τα "hawthorns". Ωστόσο, αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά αν η ΑΕΚ είχε καταφέρει να τον φέρει στην Ελλάδα είτε το καλοκαίρι του 2018 είτε τον Ιανουάριο του 2019. Βέβαια, για τον ίδιο, η μη απόκτησή του από την Ένωση τού βγήκε, σίγουρα, σε καλό...

Photo Credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ