ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ - Νάπολι 0-3: Φιλική τριάρα με Μανωλά και σούπερ Ινσίνιε

Liverpool's Divock Origi, right, challenges Napoli's Vlad Chiriches during their pre-season friendly soccer match at BT Murrayfield in Edinburgh, Scotland, Sunday July 28, 2019. (Jane Barlow/PA via AP)
Liverpool's Divock Origi, right, challenges Napoli's Vlad Chiriches during their pre-season friendly soccer match at BT Murrayfield in Edinburgh, Scotland, Sunday July 28, 2019. (Jane Barlow/PA via AP) AP

Η Νάπολι με τον Κώστα Μανωλά βασικό νίκησε 3-0 την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, σε φιλική αναμέτρηση στο Εδιμβούργο. Ινσίνιε, Μίλικ και Γιουνές τα παρτενοπέι γκολ, στον πάγκο έμεινε ο Καρνέζης, ντεμπούτο για τον 16χρονο Έλιοτ με τους ρεντς. (VIDEOS)

Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε τη Νάπολι σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Μάρεϊφιλντ του Εδιμβούργου. Οι παρτενοπέι ήταν εντυπωσιακοί και νίκησαν 3-0 τους πρωταθλητές Ευρώπης - οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στους ομίλους του Champions League της περασμένης σεζόν - χάρη στα γκολ των Ινσίνιε, Μίλικ και Γιουνές.

Από το ματς έλειψαν όσοι συμμετείχαν με τις εθνικές τους ομάδες σε διοργανώσεις (Σαλάχ και Μανέ από τη Λίβερπουλ, Κουλιμπαλί και Ουνάς από τη Νάπολι στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, Άλισον και Ρομπέρτο Φιρμίνο από Λίβερπουλ, Οσπίνα και Αλάν από Νάπολι στο Κόπα Αμέρικα), Ναμπί Κεϊτά και Τζερντάν Σατσίρι βρίσκονται στο τελικό στάδιο ανάρρωσης, ενώ το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα των Ιταλών, Ελίφ Ελμάς, από τη Φενέρμπαχτσε δεν μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό τη Σκωτία.

Βασικός όμως ήταν ο Έλληνας διεθνή κεντρικός αμυντικός, Κώστας Μανωλάς, ο οποίος αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο κι αντικαταστάθηκε από τον Κίρικες με την έναρξη του δευτέρου.

Η Νάπολι άνοιξε το σκορ μόλις 17 λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Ο Ντι Λορέντζο έκλεψε την μπάλα από τον Οριζί και χρειάστηκαν μόνον τρεις πάσες για να βγει η μπάλα αριστερά στον Λορέντσο Ινσίνιε, ο οποίος συνέκλινε και με εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής νίκησε τον Μινιολέ.

Στο 28ο λεπτό ο Αρκάντιους Μίλικ έκανε το 0-2. Ο Ινισίνιε βγήκε από αριστερά, έκανε την παράλληλη σέντρα κι ο Πολωνός στο πρώτο δοκάρι με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Μινιολέ.

Ο Γιουνές, ο οποίος πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στη θέση του Μέρτενς, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Και πάλι ο Ινσίνιε βγήκε από αριστερά και πάλι συνέκλινε και πάλι έκανε το σουτ. Ο Μινιολέ αυτή τη φορά απέκρουσε, αλλά ο Γιουνές πήρε το ριμπάουντ από κοντά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον τεχνικό των παρτενοπέι, Κάρλο Αντσελότι, ο Έλληνας γκολκίπερ, Ορέστης Καρνέζης, ενώ ντεμπούτο έκανε ο 16χρονος, Χάρβι Έλιοτ, περνώντας στο 79ο λεπτό στη θέση του Μίλνερ. Μάλιστα, η απόκτησή του από τη Φούλαμ ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν από το ματς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (73' Γκόμε), Μάτιπ (62' Λόβρεν), Φαν Ντάικ (79' Φαν ντερ Μπέρχ), Ρόμπερτσον (74' Χούβερ), Μίλνερ (79' Έλιοτ), Φαμπίνιο (79' Ντάνκαν), Χέντερσον (62' Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ (79' Λιούις), Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (62' Γουίλσον), Οριζί (62' Μπρούστερ).

ΝΑΠΟΛΙ (Κάρλο Αντσελότι): Μερέτ, Ντι Λορέντσο (61' Χίσαϊ), Μανωλάς (46' Κίρικες), Μακσίμοβιτς (61' Λουπέρτο), Μάριο Ρουί (46' Γκουλάμ), Καγιεχόν, Ζελίνσκι, Ινσίνιε, Βέρντι (61' Γκαετάνο), Μέρτενς (46' Γιουνές), Μίλικ (74' Τουτίνο).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ