ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεβαντόβσκι, ο πιο σεσημασμένος εκτελεστής του 2019

Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his side's sixth goal during the German Soccer Bundesliga match between FC Bayern Munich and Hamburger SV in Munich, Germany, Saturday, March 10, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his side's sixth goal during the German Soccer Bundesliga match between FC Bayern Munich and Hamburger SV in Munich, Germany, Saturday, March 10, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Το 2019 κύλησε εκπληκτικά για τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος κλείνει την χρονιά με τα περισσότερα γκολ απ' όλους. Οι Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Εμπαπέ ακολουθούν τον Πολωνό στράικερ.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι θα κλείσει το 2019 στην κορυφή του πίνακα με τους κορυφαίους σκόρερ της χρονιάς. Ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου έχει σημειώσει 54 γκολ σε σύνολο 58 αγώνων και είναι ο Νο1 εκτελεστής. Κάθε του επαφή με τη μπάλα στην περιοχή μυρίζει γκολ, είναι ικανός να σκοράρει από κάθε πιθανό και απίθανο σημείο.

Ο Λιονέλ Μέσι τον ακολουθεί στη σχετική λίστα, μετρώντας 50 γκολ σε 58 αγώνες. Μάλιστα, ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να φτάσει εννέα φορές την τελευταία δεκαετία τα 50 τέρματα σε μια χρονιά. Επίσης μια εξαιρετική χρονιά για τον Μέσι, ο οποίος μάλιστα κατέκτησε και την έκτη Χρυσή Μπάλα της τεράστιας καριέρας του.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει 44 γκολ σε 49 ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν και την εθνική Γαλλίας, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ της Μάντσεστερ Σίτι να έχει ένα τέρμα λιγότερα, αλλά με 13 ματς παραπάνω. Απειλεί τον Εμπαπέ, διότι έχει να δώσει και τον αγώνα με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (29/12, 20:00) και τον φτάνει με ένα γκολ, ενώ με δυο και πάνω τον ξεπερνάει.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 39 γκολ σε 50 αγώνες φέτος με τη Γιουβέντους και την εθνική Πορτογαλίας, ενώ ίδιο αριθμό τερμάτων με τέσσερα ματς παραπάνω μετράει ο Κολομβιανός, Αλφρέδο Μορέλος, της Ρέιντζερς. Ο Σλοβένος, Αντράζ Σπόναρ, της Σλόβαν Μπρατισλάβας ακολουθεί κατά πόδας με 36 γκολ σε 46 ματς, ενώ τα ίδια γκολ με ένα ματς παραπάνω έχει ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ.

Την προηγούμενη δεκαετία (2009-2018) οι πρώτοι σκόρερ ανά χρονιά ήταν οι εξής: Έντιν Τζέκο, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Χάρι Κέιν, Λιονέλ Μέσι.

Η λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ του 2019:

54 goals from 58 games: Robert Lewandowski (Bayern München & Poland)

50 goals from 58 games: Lionel Messi (Barcelona & Argentina)

44 goals from 49 games: Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain & France)

43 goals from 62 games: Raheem Sterling (Manchester City & England)

39 goals from 50 games: Cristiano Ronaldo (Juventus & Portugal)

39 goals from 54 games: Alfredo Morelos (Rangers & Colombia)

36 goals from 46 games: Andraž Šporar (Slovan Bratislava & Slovenia)

36 goals from 47 games: Harry Kane (Tottenham Hotspur & England)

35 goals from 45 games: Erik Sorga (Flora & Estonia)

35 goals from 50 games: Sergio Agüero (Manchester City & Argentina)

35 goals from 50 games: Karim Benzema (Real Madrid)

34 goals from 62 games: Sadio Mané (Liverpool & Senegal)

32 goals from 62 games: Dušan Tadić (Ajax & Serbia)

31 goals from 44 games: Kamil Wilczek (Brøndby)

31 goals from 47 games: Timo Werner (Leipzig & Germany)

31 goals from 55 games: Bruno Fernandes (Sporting CP & Portugal)

AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ