ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πώς ήσουν και πώς έγινες

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πώς ήσουν και πώς έγινες

To Sport24.gr παρουσιάζει την πορεία του Κριστιάνο Ρονάλντο στο χρόνο, μέσα από έξι χαρακτηριστικές φωτογραφίες "πώς ήσουν και πώς έγινες", με αφορμή τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους.

Παίκτης της Γιουβέντους είναι με κάθε επισημότητα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την παραχώρηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ το απόγευμα της Τρίτης (10/07). Αυτή είναι η τέταρτη ομάδα στην επαγγελματική καριέρα του CR7, αφού είχαν προηγηθεί η Σπόρτινγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και -φυσικά- η Ρεάλ.

Όπως είναι λογικό, την 15ετία που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, είναι εμφανής (και εντυπωσιακή) η αλλαγή στην εμφάνισή του. Γι' αυτό το λόγο, το Sport24.gr παρουσιάζει το "πώς ήσουν και πώς έγινες" του Πορτογάλου σούπερ σταρ στο πέρασμα των ετών.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ -ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ- ΧΡΟΝΟ

O Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Σπόρτινγκ, στις οποίες εντάχθηκε το 1997, σε ηλικία 12 ετών. Το καλοκαίρι του 2002 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, με την οποία μέτρησε τρία γκολ και μία ασίστ σε 28 παιχνίδια.

Ένα χρόνο αργότερα, οι εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Σπόρτινγκ τράβηξαν το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πιο συγκεκριμένα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος δαπάνησε 19.000.000 ευρώ για να τον φέρει στο "Ολντ Τράφορντ". Στα έξι χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των "Κόκκινων Διαβόλων" πραγματοποίησε 292 συμμετοχές με 118 γκολ και 68 ασίστ. Παράλληλα, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Αγγλίας και ένα Champions League.

Το καλοκαίρι του 2009 ο Ρονάλντο πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ, σημειώνοντας 450 γκολ (πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ) και μοιράζοντας 131 ασίστ σε 438 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Αφήνει ως παρακαταθήκη δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Copa del Rey, δύο Supercopa de España, τέσσερα Champions League, δύο UEFA Super Cup και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Απ' το καλοκαίρι του 2018 θα φοράει τη φανέλα της Γιουβέντους, με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα 100.000.000 ευρώ. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έλαβε την υπογραφή του σε συμβόλαιο τεσσάρων ετών με τους "μπιανκονέρι", το οποίο θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 30.000.000 ευρώ ετησίως.

*για να δείτε το θέμα από το app του Sport24.gr, πατήστε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στη Γιουβέντους ο Ρονάλντο
Το συγκινητικό μήνυμα του Ράμος στον Ρονάλντο
Όταν οι οπαδοί της Γιουβέντους αποθέωσαν τον Ρονάλντο
Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Ρονάλντο στη Ρεάλ
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ