ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρέσπο: "Ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο μετά τον τελικό με την Λίβερπουλ"

A dejected Hernan Crespo of AC Milan stands near the trophy after the UEFA Champions League Final between AC Milan and Liverpool at the Ataturk Olympic Stadium in Turkey, Istanbul Wednesday May 25, 2005. Liverpool won 3-2 on penalties after the match finished 3-3 after extra time.  (AP Photo/Luca Bruno)
A dejected Hernan Crespo of AC Milan stands near the trophy after the UEFA Champions League Final between AC Milan and Liverpool at the Ataturk Olympic Stadium in Turkey, Istanbul Wednesday May 25, 2005. Liverpool won 3-2 on penalties after the match finished 3-3 after extra time. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

O Ερνάν Κρέσπο "ξανάζησε" τον τελικό της Κωνσταντινούπολης μέσω συνέντευξής του στην Daily Mail, με τον Αργεντινό παλαίμαχο φορ να παραδέχεται πως έφτασε στο σημείο να σκεφτεί να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 30 ετών μετά την ήττα από την Λίβερπουλ.

Ο Ενάρν Κρέσπο έχει να επιδείξει εννέα μεγάλα τρόπαια σε τρεις διαφορετικές χώρες και 35 γκολ σε 64 συμμετοχές με την εθνική Αργεντινής, καθώς επίσης και το γεγονός πως έχει φορέσει τη φανέλα πολλών ιστορικών ομάδων στα 19 χρόνια καριέρας του: Ρίβερ Πλέιτ, Πάρμα, Λάτσιο, Ίντερ, Τσέλσι, Μίλαν, Τζένοα και Πάρμα.

Παρά το γεγονός ωστόσο πως είχε μία συναρπαστική καριέρα (συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με Μπιέλσα, Μουρίνιο και Αντσελότι) και πως όταν πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη δράση το 2012, το έκανε γεμάτος, υπάρχει μία επώδυνη ανάμνηση που όσο και αν θέλει δεν φεύγει από το μυαλό του. Ανάμνηση που τον έφτασε στο σημείο να σκεφτεί να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια πολύ νωρίς, σε ηλικία 30 ετών.

Πρόκειται για την ήττα της Μίλαν στον τελικό του Champions League του 2005, με τον Αργεντινό να έχει σκοράρει δις και να φαίνεται πως οδηγεί τους ροσονέρι στην κατάκτηση του τροπαίου με θριαμβευτικό τρόπο, αλλά τη συνέχεια να βρίσκει την Λίβερπουλ να πραγματοποιεί εκπληκτική ανατροπή με τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και να επικρατεί τελικά στα πέναλτι.

Οι ροσονέρι που είχαν στο ρόστερ τους παίκτες όπως ο Μαλντίνι, ο Πίρλο, ο Ζέεντορφ, ο Κακά, ο Σεβτσέσνκο και ο Καφού, έπεφταν στο καβανάτσο, παρά το εκτελεστικό ρεσιτάλ του Κρέσπο στο πρώτο 45λεπτο, με εκείνα τα 120 αγωνιστικά λεπτά που έζησε στην Κωνσταντινούπολη να αδυνατεί να τα ξεπεράσει:

AC Milan's Hernan Crespo scores the 2nd goal past Liverpool's Jerzy Dudek during the UEFA Champions League Final between AC Milan and Liverpool at the Ataturk Olympic Stadium in Turkey, Istanbul Wednesday May 25, 2005. (AP Photo/Thomas Kienzle)
AC Milan's Hernan Crespo scores the 2nd goal past Liverpool's Jerzy Dudek during the UEFA Champions League Final between AC Milan and Liverpool at the Ataturk Olympic Stadium in Turkey, Istanbul Wednesday May 25, 2005. (AP Photo/Thomas Kienzle) AP PHOTO/THOMAS KIENZLE

"Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτό που συνέβη. Ήταν απλά ποδόσφαιρο", ήταν οι πρώτες κουβέντες του όταν κλήθηκε να ανασύρει στη μνήμη του τον αλησμόνητο τελικό, και πρόσθεσε: "Ο πόνος ήταν τόσο μεγάλος. Για αυτό όμως αγαπάμε το ποδόσφαιρο, επειδή δεν είναι μαθηματικά.

Ο πόνος επιβλήθηκε της λογικής. Κάποια πράγματα που ήταν γραπτό να συμβούν, συνέβησαν. Δεν ήταν κάτι που θα μπορούσες να ελέγξεις. Έκανα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ζωής μου και δεν ήταν αρκετό. Ήταν τεράστιο χτύπημα στον εγωισμό μου.

Εκείνη τη στιγμή είπα ότι θέλω να σταματήσω και ότι δεν ήθελα να συνεχίσω να παίζω άλλο". Με την αρνητική αυτή σκέψη να φεύγει πάντως μετά από λίγο καιρό: "Πάντοτε ήθελα να μπω στα ποδοσφαιρικά βιβλία. Να κάνω κάτι που θα με θυμάται ο κόσμος.

Ε λοιπόν, η Κωνσταντινούπολη είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που σε θυμούνται, αν και είχε αρνητική κατάληξη για μένα. Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος σκέψης για καταπιώ τέτοια απογοήτευση".

Σημειώνεται πως στην ίδια συνέντευξη, ο Κρέσπο παραδέχτηκε πως η παρουσία του Μαρσιέλο Μπιέλσα στην Λιντς τον ενέπνευσε και του άνοιξε την όρεξη να μετακομίσει στο Νησί για να προπονήσει κάποια ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως ο -άλλοτε συμπαίκτης του στους μπλε- Φρανκ Λάμπαρντ θα πρέπει να χτίσει πάνω στην επιτυχία που είχε τη φετινή σεζόν με την Τσέλσι, βγάζοντάς την στο Champions League μέσω της 4ης θέσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ