ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρεμάει τα παπούτσια του ο Κλάουντιο Μαρκίζιο

 Juventus' Claudio Marchisio greets the audience at the end of the Champions League Group D soccer match between Sevilla and Juventus, Ramon Sanchez-Pizjuan stadium in Seville, Spain, Tuesday, Dec. 8, 2015. (AP Photo/Miguel Angel Morenatti)
Juventus' Claudio Marchisio greets the audience at the end of the Champions League Group D soccer match between Sevilla and Juventus, Ramon Sanchez-Pizjuan stadium in Seville, Spain, Tuesday, Dec. 8, 2015. (AP Photo/Miguel Angel Morenatti) AP PHOTO/MIGUEL ANGEL MORENATTI

Ο Κλάουντιο Μαρκίζιο αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 33 του χρόνια, κάτι που αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες.

Η ψυχή μπορεί να θέλει το σώμα όμως δεν υπακούει. Αυτό συμβαίνει και με την περίπτωση του Κλάουντιο Μαρκίζιο, που σταματά το ποδόσφαιρο μόλις στα 33 του χρόνια, κάτι που αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών.

Οι συνεχείς τραυματισμοί των τελευταίων ετών που τον έχουν ταλαιπωρήσει, δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει να αγωνίζεται και σύμφωνα με την " Gazzetta dello Sport" αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του παρά το γεγονός πως αρκετές ομάδες είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να τον αποκτήσουν.

Σύλλογοι από την Κίνα, την Βραζιλία, ακόμη και η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον πολύπειρο ποδοσφαιριστή, όμως εκείνος φαίνεται πως έχει ήδη πάρει την απόφαση του εδώ και καιρό να αποχαιρετήσει το ποδόσφαιρο.

Ο 33χρονος μέσος την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην Ζενίτ, όμως λόγω τραυματισμών πραγματοποίησε μόλις 15 εμφανίσεις ενώ κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ρωσίας.

Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Γιουβέντους, της ομάδας που αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε τρεις συλλόγους, αφού έχει κάνει και ένα πέρασμα από την Έμπολι ως δανεικός το 2007. Στην "Βέκια Σινιόρα" έκανε καριέρα για μία δεκαετία (2008-2018), με τους "μπιανκονέρι" να τον αφήνουν ελεύθερο το περσινό καλοκαίρι.

Με την Γιουβέντους έχει πραγματοποιήσει 389 εμφανίσεις, έχει σκοράρει 37 τέρματα, έχει κερδίσει εφτά πρωταθλήματα Ιταλίας, τέσσερα Κύπελλα και τρία Σούπερ Καπ.

Με τα χρώματα της "Σκουάντρα Ατζούρα" έχει αγωνιστεί 55 φορές και έχει πετύχει πέντε γκολ. Έδωσε το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και του 2014 αλλά και στο Euro του 2012, με την Ιταλία να φτάνει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Photo Credits: AP Photo/Miguel Angel Morenatti

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ