ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούπερ: "Είμαι loser, εάν φθάσω σε άλλο τελικό θα πάω σινεμά"

Egypt coach Hector Cuper, from Argentina, gestures during the African Cup of Nations final soccer match between Egypt and Cameroon at the Stade de l'Amitie, in Libreville, Gabon, Sunday, Feb. 5, 2017. (AP Photo/Sunday Alamba)
Egypt coach Hector Cuper, from Argentina, gestures during the African Cup of Nations final soccer match between Egypt and Cameroon at the Stade de l'Amitie, in Libreville, Gabon, Sunday, Feb. 5, 2017. (AP Photo/Sunday Alamba) AP PHOTO/SUNDAY ALAMBA

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αιγύπτου, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, παραδέχθηκε ότι είναι loser στους τελικούς και υποστήριξε ότι εάν φθάσει σε άλλον μελλοντικά θα πάει... σινεμά.

Είναι winner ή loser o πρώην τεχνικός του Άρη και νυν ομοσπονδιακός της εθνικής Αιγύπτου, Έκτορ Ραούλ Κούπερ; Ο "καμπεσόν" έχει φθάσει σε τελικούς κι έχει χάσει το τρόπαιο στους περισσότερους εξ' αυτών.

Έχασε το Copa del Rey του 1998 με τη Μαγιόρκα (από την Μπαρτσελόνα στα πέναλτι), το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1999 με τη νησιωτική ισπανική ομάδα (από τη Λάτσιο), δύο διαδοχικά Champions League το 2000 και το 2001 με τη Βαλένθια (από Μπάγερν και Ρεάλ), το Κύπελλο Ελλάδας με τον Άρη το 2009 (από τον Παναθηναϊκό) και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2017 με την Αίγυπτο (από το Καμερούν).

Αντίθετα, σε επίπεδο τελικών, κατέκτησε το Copa Conmebol 1996 με τη Λανούς (σε διπλούς τελικούς με τη Σάντα Φε), το ισπανικό Supercopa του 1998 με τη Μαγιόρκα (απέναντι στην Μπαρτσελόνα) και το Supercopa του 1999 με τη Βαλένθια (πάλι απέναντι στην Μπαρτσελόνα).

Οδήγησε την εθνική Αιγύπτου στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας - είναι στον πρώτο όμιλο με τις αντίστοιχες των Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας και Ουρουγουάης - και παραχώρησε μια απολαυστική συνέντευξη στη "La Nacion". Παραδέχθηκε ότι είναι loser στους τελικούς, συνέκρινε τον εαυτό του με τον Ζοζέ Μουρίνιο σε αυτό το κομμάτι και υποσχέθηκε ότι εάν παίξει νέο τελικό μελλοντικά, θα πάει... σινεμά.

"Ο τελικός; Εάν πάω σε άλλο τελικό, θα πάω σινεμά. Όχι, όχι. Ίσως από την ομοσπονδία να μου πουν "έλα, έλα". Οπότε δεν υπάρχει κάτι που να είναι αδύνατο. Εάν πρέπει να παίξω με την Αργεντινή, είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να την νικήσω. Θα κάνω ο,τι είναι δυνατό για να τη νικήσω. Είπαν ότι είμαι loser στους τελικούς και το είπα: Έχουν δίκιο.

Ναι, είμαι loser στους τελικούς. Θα μπορούσα να πω ότι η πρωτάρα Βαλένθια στο Champions League έπεσε πάνω στην Μπάγερν στον τελικό και τη Ρεάλ, η οποία έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια. Με τη Μαγιόρκα, μας έτυχε η Λάτσιο του Βιέρι και του Νέντβεντ.

Ναι, ναι, είμαι loser στους τελικούς. Και τι μπορώ να πω; Μπορεί να σου αρέσει ή όχι, αλλά ο Μουρίνιο έχει εντυπωσιακή ικανότητα. Κερδίζει τα πάντα. Εγώ δεν την έχω αυτή την ικανότητα. Είναι άλλο να φθάσεις στον τελικό, άλλο να τον κερδίσεις", υποστήριξε ο 62χρονος Αργεντινός προπονητής.

Photo credits: AP Photo/Sunday Alamba

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ