ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορυφαίος σε γκολ και ασίστ μέσα στη δεκαετία ο Μέσι

Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring a goal, during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Alaves at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring a goal, during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Alaves at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Το τέλος αυτής της ποδοσφαιρικής δεκαετίας βρίσκει τον Λιονέλ Μέσι να απολαμβάνει μία καθόλα τιμητική πρωτιά, καθώς είναι πρώτος σε γκολ και ασίστ στα πέντε τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Εάν η διάρκεια, η συνέπεια και η αντοχή στο χρόνο είναι τα πλέον χαρακτηριστικά γνώρισματα ενός πρωτοκλασάτου αθλητή, τότε το πλέον τρανταχτό παράδειγμα δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι.

Με την αξία του να μη φαίνεται μόνο από τους τίτλους που έχει κατακτήσει σε συλλογικό επίπεδο καθώς και με τις έξι Χρυσές Μπάλες που έχει στην κατοχή του αλλά και με τα τρομερά νούμερα που τον συνοδεύουν την τελευταία δεκαετία.

Μετά από τη σχετική καταγραφή που έκανε η ιστοσελίδα Opta, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ο Pulga δεν βρίσκεται απλά στις πρώτες θέσεις αλλά στην κορυφή όσον αφορά στον αριθμό γκολ και ασίστ μεταξύ όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Όσον αφορά στα γκολ, ο 32χρονος Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα μετράει 369 γκολ, αφήνοντας 34 πίσω του το αντίπαλο δέος όσον αφορά στο κομμάτι της παραγωγικότητας, Κριστιάνο Ρονάλντο (335 γκολ), με τον Έντινσον Καβάνι να βρίσκεται επίσης στο πόντιουμ με 223 γκολ και τη 10άδα να συμπληρώνουν οι Λεβαντόβσκι, Σουάρες, Αγκουέρο, Ιγκουαΐν, Ομπαμεγιάνγκ, Ιμπραχίμοβιτς και Μπενζεμά.

Εκεί βέβαια που υποκλίνεται κάποιος ακόμα περισσότερο στον Μέσι είναι στον τομέα των ασίστ καθώς ένας παίκτης της δικής του εκτελεστικής δεινότητας βρίσκει χρόνο να κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του με πάσες που καταλήγουν σε γκολ.

Συγκεκριμένα, μετράει 136 ασίστ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα αυτή τη δεκαετία, με τον κοντινότερο διώκτη του Άνχελ Ντι Μαρία να έχει 108 και τον Μεσούτ Εζίλ να βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας, όπου στην πρώτη δεκάδα συμπεριλαμβάνει και τους Τόμας Μίλερ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Νταβίντ Σίλβα, Ντιμιτρί Παγέτ, Κέβιν Ντε Μπράινε, Λουίς Σουάρες και Σεσκ Φάμπρεγας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρεάλ: Η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία 10ετία
La Liga: Στο νήμα κρίθηκε η μάχη για τον κορυφαίο σκόρερ της δεκαετίας
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ