ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορυφαία ενδεκάδα του 2019: Οι οπαδοί ψήφισαν... Λίβερπουλ

Liverpool's Virgil van Dijk, left, greets Liverpool goalkeeper Alisson Becker end of the during the Champions League quarterfinal, 2nd leg, soccer match between FC Porto and Liverpool at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, April 17, 2019. (AP Photo/Armando Franca)
Liverpool's Virgil van Dijk, left, greets Liverpool goalkeeper Alisson Becker end of the during the Champions League quarterfinal, 2nd leg, soccer match between FC Porto and Liverpool at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, April 17, 2019. (AP Photo/Armando Franca) AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τους εκλεκτούς των αναγνωστών της για την κορυφαία ομαδα του 2019, με την Λίβερπουλ να σαρώνει με πέντε εκπροσώπους.

Η Λίβερπουλ κατέκτησε τρεις διεθνούς τίτλους τη χρονιά που ολοκληρώθηκε (Champions League, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) και διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο της Premier League, και το γεγονός αυτό μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε από το ποδοσφαιρικό κοινό που την ανταμείβει σε κάθε ευκαιρία.

Η τελευταία αφορμή δόθηκε με την ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την καλύτερη ομάδα μέσα στο 2019, με το αναγνωστικό κοινό να συμμετέχει στη διαδικασία μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της UEFA και να "αποθεώνει" την ομάδα του Κλοπ.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 11 παίκτες που επιλέχτηκαν, οι πέντε είναι της Λίβερπουλ (Άλισον, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Μανέ), ενώ ακολουθεί σε προτιμήσεις η Γιουβέντους, που την εκπροσωπούν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ματάις Ντε Λιχτ και η Μπαρτσελόνα με τους Μέσι και Ντε Γιονγκ.

Σημειώνεται πως ο Ντε Λιχτ είναι ο νεότερος από τους 11 και ο Ρονάλντο σημείωσε ρεκόρ καθώς βρήκε θέση στη συγκεκριμένη 11άδα για 14η φορά!

Κορυφαία ενδεκάδα του 2019: Οι οπαδοί ψήφισαν... Λίβερπουλ

Η κορυφαία ενδεκάδα του 2019 βάσει της ψηφοφορίας του κοινού της UEFA:

Τερματοφύλακας: Άλισον Μπέκερ (Λίβερπουλ)

Αμυντικοί: Τρεντ-Αλεξάντερ Άρνολντ (Λίβερπουλ), Ματάις Ντε Λιχτ (Γιουβέντους), Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Άντι Ρομπερτσον (Λίβερπουλ)

Μέσοι: Φρένκι Ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), Κέβιν Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι)

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ), Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν Μονάχου)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ