ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορονοϊός: Τα απίστευτα μέτρα της UEFA για Champions και Europa League

The Champions League trophy is displayed before the UEFA group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)
The Champions League trophy is displayed before the UEFA group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole) AP

Η UEFA δημοσίευσε μια σειρά απίστευτων κανόνων για το Champions League και το Europa League της σεζόν 2020-2021, με σκοπό οι αγώνες να διεξάγονται με κάθε κόστος, παρά τον κορονοϊό.

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να επηρεάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και απ' ότι φαίνεται η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη. Η UEFA, στην προσπάθειά της να διεξάγονται οι αγώνες και να μην αναβάλλονται λόγω του ιού, πήρε μια σειρά από μέτρα ενόψει της νέας σεζόν, τα οποία πραγματικά προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα, αν μια ομάδα αδυνατεί να ταξιδέψει λόγω των περιορισμών που ισχύουν στη χώρα του αντιπάλου, τότε ο γηπεδούχος είναι υποχρεωμένος να βρει εναλλακτική έδρα, είτε σε ουδέτερη χώρα είτε εντός συνόρων (αν για παράδειγμα υπάρχει τοπικό lockdown στην πόλη της έδρας του γηπεδούχου). Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε χάνει τον αγώνα στα χαρτιά.

Αν οι περιορισμοί επιβάλλονται από μια Κυβέρνηση την τελευταία στιγμή και επηρεάσουν τη διεξαγωγή μιας αναμέτρησης, τότε η ομάδα της χώρας που είναι υπεύθυνη για τη μη διεξαγωγή του παιχνιδιού, το χάνει στα χαρτιά.

Αν μια ομάδα έχει μέχρι δέκα κρούσματα κορονοϊού, τότε είναι υποχρεωμένη να κατέβει. Θα παίξει με τους 13 δηλωμένους στη λίστα Α. Αν από την άλλη δεν συμπληρώνει 13άδα, τότε θα μπορέσει να συμπεριλάβει παίκτες που δεν ήταν αρχικά δηλωμένοι στη λίστα για αγώνα Champions League ή Europa League. Αν καταστεί ανέφικτο να συμπληρωθεί 13άδα, τότε η ομάδα αυτή χάνει τον αγώνα με 3-0.

Από εκεί και πέρα, στην περίπτωση που ένας διαιτητής που έχει οριστεί να διευθύνει μια αναμέτρηση κολλήσει κορονοϊό και δεν μπορέσει να δώσει το παρών σε αυτή, τότε ο νέος διαιτητής μπορεί να κατάγεται είτε από τη χώρα της γηπεδούχου ομάδας είτε της φιλοξενούμενης. Μπορούν επίσης να οριστούν και διαιτητές που δεν έχουν το σήμα της FIFA.

Η UEFA ξεκαθάρισε πως αυτοί οι κανονισμοί θα ισχύσουν για την προκριματική φάση και τα playoffs των δύο διοργανώσεων.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ