ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορονοϊός: Η FIFA πρότεινε έως και πέντε αλλαγές στους αγώνες

Barcelona's Anssumane Fati, left, is substituted by Barcelona's Lionel Messi during the Champions League Group F soccer match between Borussia Dortmund and FC Barcelona in Dortmund, Germany, Tuesday Sept. 17, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Barcelona's Anssumane Fati, left, is substituted by Barcelona's Lionel Messi during the Champions League Group F soccer match between Borussia Dortmund and FC Barcelona in Dortmund, Germany, Tuesday Sept. 17, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

H FIFA πρότεινε να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών από τα συνεχόμενα παιχνίδια εξαιτίας του κορονοϊού.

Η ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν στις περισσότερες χώρες του κόσμου παραμένει στον "αέρα" εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η FIFA σε συνεργασία με την UEFA, αλλά και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες, αναζητά τρόπους προκειμένου να τελειώσει ομαλά η χρονιά, αλλά και την ίδια στιγμή να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών.

Γι' αυτό το λόγο, όπως αναφέρουν σημερινά (27/4) ρεπορτάζ, κατέθεσε πρόταση προκειμένου να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, καθώς από τα συνεχόμενα παιχνίδια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να προκύψουν ζητήματα για τους ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, για να προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία, θα πρέπει να λάβει την έγκριση από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB). Όμως, το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει "πράσινο φώς" ελέω και της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνουμε παγκοσμίως.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ