ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόουλ: "Η Γιουνάιτεντ του '99 θα νικούσε την Σίτι του Γκουαρδιόλα"

In this Sunday, June 9, 2013 photo, former Manchester United player Andy Cole gives thumbs-up after their charity match against Myanmar Senior National team at Thuwunna stadium in Yangon, Myanmar.(AP Photo)
In this Sunday, June 9, 2013 photo, former Manchester United player Andy Cole gives thumbs-up after their charity match against Myanmar Senior National team at Thuwunna stadium in Yangon, Myanmar.(AP Photo) AP PHOTO

Η Μάντσεστερ Σίτι δείχνει ικανή να κατακτήσει τέσσερις τίτλους τη φετινή σεζόν, όμως ο Άντι Κόουλ θεωρεί πως η Γιουνάιτεντ του 1999 που έκανε το τρεμπλ θα μπορούσε να κερδίσει τους "πολίτες".

Τη σεζόν 1998-99 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγραψε ιστορία αφού μέσα σε 10 ημέρες κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο Αγγλίας αλλά και Champions League και πανηγύρισε ένα ιστορικό τρεμπλ.

Τώρα, είκοσι χρόνια μετά η συμπολίτισσα Σίτι θέλει όχι μόνο να κάνει το ίδιο αλλά και να την ξεπεράσει σηκώνοντας τέσσερα τρόπαια: έχει ήδη το Λιγκ Καπ, παίζει στον τελικό του Κυπέλλου, βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League και δίνει μάχη σώμα με σώμα με την Λίβερπουλ για την Premier League.

Όπως είναι λογικό αρκετοί είναι εκείνοι που μπήκαν στον πειρασμό τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, την Γιουνάιτεντ του 1998-99 με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο και την Σίτι του 2018-19 με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην τεχνική ηγεσία της, και ένας εξ αυτών ήταν και ο Άντι Κόουλ.

Κόουλ: "Η Γιουνάιτεντ του '99 θα νικούσε την Σίτι του Γκουαρδιόλα"

Ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League με 187 γκολ και κάτοχος πέντε πρωταθλημάτων έχει παίξει και στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ αλλά "έχτισε" το όνομά του με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και δεν είχε πρόβλημα να δηλώσει πως εκείνη ομάδα του 1999 θα "έβαζε κάτω" και την υπερηχητική Σίτι του Γκουαρδιόλα.

"Είχαμε όλα τα απαραίτητα συστατικά ως ομάδα για να τους νικήσουμε. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει δραματικά αλλά κοιτάζω εκείνη την ομάδα της Γιουνάιτεντ και αλήθεια πιστεύω ότι είχαμε τέτοιο ρόστερ που θα μπορούσαμε να ματσάρουμε οποιαδήποτε ομάδα του σήμερα", τόνισε στην εκπομπή "Monday Night Football" του Sky Sports, ενώ στην ίδια συνέντευξη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παρελθόν.

Ερωτηθείς για τον ιδανικό παρτενέρ του την εποχή που έπαιζε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να μην πει τον Ντουάιτ Γιορκ με τον οποίο συνέθεσε ασυναγώνιστο δίδυμο, ενώ από την σούπερ ομάδα που είχε φτιάξει ο Φέργκιουσον, ξεχώρισε τους Ρόι Κιν και Πολ Σκόουλς.

Photo Credits: AP Photo

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ