ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόουλ: "Έπαιζα στην εθνική Αγγλίας για όλους τους μαύρους παίκτες"

LA Galaxy defender Ashley Cole (3) celebrates his goal against Real Salt Lake in the first half of an MLS soccer match in Carson, Calif., Tuesday, July 4, 2017. (AP Photo/Reed Saxon)
LA Galaxy defender Ashley Cole (3) celebrates his goal against Real Salt Lake in the first half of an MLS soccer match in Carson, Calif., Tuesday, July 4, 2017. (AP Photo/Reed Saxon) AP

Ο Άσλεϊ Κόουλ αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να σταματήσει από την Εθνική ομάδα της Αγγλίας και επεσήμανε ότι ο Ραχίμ Στέρλινγκ αποδοκιμάζεται λόγω του χρώματος του.

Είναι ένας από τους αθλητές ο οποίος έχει αναφερθεί πολλές φορές στα δικαιώματα των μαύρων. Σε αυτό το πλαίσιο του ζητήθηκε να μιλήσει στο ITV για ένα ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται για τους μαύρους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Ο λόγος για τον Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος συνεχίζει να βγάζει το ψωμί του αγωνιζόμενος στις ΗΠΑ σε ηλικία 37 ετών, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που του συνέβη το 2008.

Η Εθνική ομάδα της Αγγλίας αντιμετώπιζε το Καζακστάν στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα "τρία λιοντάρια" επικράτησαν με 5-1 όμως ο Άσλεϊ Κόουλ αποδοκιμάστηκε. Ο λόγος πίσω από αυτό δεν ήταν άλλος από τη μεταγραφή του από την Άρσεναλ στην Τσέλσι το καλοκαίρι του 2006. "Σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή αν αυτές οι αποδοκιμασίες ήταν στα αλήθεια για μένα. Σκέφτηκα πως είχα τελειώσει. Γιατί να προσπαθώ να δώσω τα πάντα για μία χώρα η οποία δεν νοιάζεται; Για μένα αυτό δεν ήταν ποδόσφαιρο. Για αυτό ήθελα να σταματήσω" τόνισε για εκείνο το συμβάν ο Άσλεϊ Κόουλ.

Στη συνέχει του ζητήθηκε να σχολιάσει και τις αποδοκιμασίες προς τον Ραχίμ Στέρλινγκ, ξεκαθαρίζοντας πως αυτές γίνονται για ρατσιστικούς λόγους. "Δεν βλέπω να συμβαίνει με κάποιον άλλον εκτός από τον Ραχίμ. Νιώθω ότι υπάρχει μία διαφορετική ατζέντα για αυτό. Δεν υπάρχει κάτι τίποτα άλλο εκτός από το χρώμα του. Το χρώμα του δέρματος του" σχολίασε χαρακτηριστικά ο παίκτης των LA Galaxy.

Ο Άσλεϊ Κόουλ αναφέρθηκε και στην απόσυρσή του από την Εθνική ομάδα το 2014 έχοντας φτάσει πια τις 107 συμμετοχές: "Δεν έπαιζα απλά στην Αγγλία. Το έκανα για να αποδείξω σε όλους τους μαύρους παίκτες ότι μπορούν να το κάνουν. Αγωνίστηκα 100 φορές για την Αγγλία, για τη χώρα μου. Το να είμαι ο πρώτος μαύρος παίκτης που το κατάφερε, νομίζω ότι ήταν απίστευτο. Εκπροσώπησα τη χώρα μου και έπαιξα σε μεγάλα τουρνουά. Ποτέ δεν απογοήτευσα τη χώρα μου".

Photo credits: AP Photo/Reed Saxon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ