ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόντε: "Όταν υπάρχουν νεκροί, τα πάντα περνούν σε δεύτερη μοίρα"

Κόντε: "Όταν υπάρχουν νεκροί, τα πάντα περνούν σε δεύτερη μοίρα"

Το σκηνικό τρόμου που στήθηκε στο Παρίσι εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, με τον Αντόνιο Κόντε να εκφράζει έντονη ανησυχία ενόψει της διεξαγωγής του Euro 2016 από τη Γαλλία. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Μπονούτσι και Ναϊνγκολάν.

Το αποτρόπαιο μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία συγκλόνισε όλο τον κόσμο και τρανή απόδειξη είναι το τρίτο ημίχρονο μετά τη φιλική νίκη του Βελγίου επί της Ιταλίας στις Βρυξέλλες (3-1), με τον Αντόνιο Κόντε να στέκεται ελάχιστα στην αναμέτρηση, όντας σοκαρισμένος από τις απώλειες τόσων αθώων ψυχών.

"Αυτά τα γεγονότα είναι πολύ σοβαρά, δεν έχει νόημα να προσποιούμαστε πως δεν συνέβη τίποτα. Πρόκειται για γεγονότα που ανησυχούν και φέρνουν το φόβο. Δεν έχει νόημα να καθόμαστε εδώ και να φιλοσοφούμε λέγοντας πως πρέπει να πάμε μπροστά, αυτά είναι περιστατικά που τρομάζουν, χωρίς καμία αμφιβολία.

Κόντε: "Όταν υπάρχουν νεκροί, τα πάντα περνούν σε δεύτερη μοίρα"

Μπουφόν και Κιελίνι καταθέτουν λουλούδια στη μνήμη των 39 θυμάτων του Χέιζελ

Όταν ακούς τέτοια πράγματα είναι δύσκολο να βρεις νόημα σε αυτό που κάνουμε. Τα μάθαμε όλα μετά από το παιχνίδι, θα ήθελα να μιλήσω για το ποδόσφαιρο αλλά αντιλαμβάνομαι πως δεν έχει κανένα νόημα. Όταν υπάρχουν νεκροί τα πάντα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Είμαστε τρομαγμένοι και ανήσυχοι και για το γεγονός ότι η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα γίνει στη Γαλλία. Ευχόμαστε πως αυτές οι πράξεις βίας δεν θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερα δεινά", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιταλίας ενώ ο Ιταλός διεθνής Λεονάρντο Μπονούτσι σημείωσε:

"Για μένα δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Το να συνειδητοποιείς πως σήμερα ένας άνθρωπος δεν είναι πια ελεύθερος, ούτε καν να πάει στο εστιατόριο, είναι πραγματικά λυπηρό".

Κόντε: "Όταν υπάρχουν νεκροί, τα πάντα περνούν σε δεύτερη μοίρα"

Από την πλευρά ο Ρατζά Ναϊνγκολάν δεν αισθανόταν καθόλου πως βρισκόταν στην πλευρά των νικητών μετά το 3-1 του Βελγίου, δηλώνοντας μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι:

"Υπάρχει λίγος φόβος. Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταη της ασφαλείας ενόψει του Euro για μας, τους οπαδούς και τις οικογένειές τους.

Ήμασταν εδώ για να πάρουμε μέρος σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και να τιμήσουμε τους νεκρούς πριν από 30 χρόνια, δεν θα ήθελα να χρειαστεί να δώσουμε ένα ακόμα τέτοιο παιχνίδι... Σήμερα δεν έχουμε πολλά πράγματα για να γιορτάσουμε".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ